Trump'tan şoke eden aşı iddiası!

3 Kasım seçimi sonucunda Demokrat Parti adayı Joe Biden'ın karşısında resmi olmayan sonuçlara göre başkanlığı kaybeden Trump, koronavirüs aşısı ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Başkan Trump, önceki gün Kovid-19 aşısının yüzde 90'dan fazla etkili olduğunun açıklanmasının ardından komplo iddiasında bulundu. Trump, seçimi kaybetmesi için bu gelişmenin gizlendiğini ileri sürdü.

Beyaz Saray'daki ikinci dönem için girdiği seçimleri kaybettiği açıklansa da Twitter hesabından kazandığına ilişkin mesaj vermeye devam eden ABD Başkanı Donald Trump, bu kez Demokrat Partiyi ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesini (FDA) hedef aldı.

Pazartesi günü Pfizer'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının yüzde 90 etkili olduğunu açıklamasını hatırlatarak suçlamalarda bulundu:

"FDA ve Demokratlar aşıyla galibiyet kazanmamı istemediği için seçim öncesinde değil 5 gün sonra ortaya çıktı. Bunların tamamını söylemiştim.
Joe Biden başkan olsaydı aşıyı 4 yıl daha ne siz görürdünüz ne de FDA bu kadar hızlı onaylardı. Bürokrasi milyonlarca hayatın mahvolmasına neden olurdu."

Trump, daha sonra yaptığı paylaşımlarda da aşıyı kendisinin başarısı olarak gösteren kişilerin görüşlerine yer verdi ve üst üste attığı mesajları sona eren seçimlere bağlayarak 'kazanacağız' demeyi de ihmal etmedi.

Trump, seçimden önce pek çok kez aşının 'çok yakında' geleceğini söylemiş ancak net bir tarih açıklayamamıştı. 

ABD’li ilaç devi Pfizer ve yöneticileri arasında bir Türk bilim insanının da bulunduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in ileri aşamadaki koronavirüs aşı adayından umutlandıran haber geçtiğimiz pazartesi günü geldi. 'BNT162b2' isimli aşı adayının üçüncü aşama klinik denemeleri 27 Temmuz’da başlatılmıştı. Bugüne kadar 43 bin 538 kişinin yer aldığı denemeler, daha net verilerin elde edileceği son analize kadar sürecek.

Trump'tan şoke eden aşı iddiası! ile ilgili etiketler seçim ABD Donald Trump aşı Joe Biden Pfizer BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.