Trump'tan seçim öncesi kritik hamle! Tüm askerlerini çekecek...

Son dakika haberine göre, kasım ayında seçime gidecek olan ABD'de Başkan Donald Trump'ın kritik bir hamle yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Bu iddiaya göre, Trump, Afganistan'da bulunan tüm askerlerini seçimler öncesinde çekmeyi planlıyor. Bu konuda Pentagon'un hazırlıklara başladığı da ileri sürüldü.

New York Times gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, askeri yetkililerin gelecek günlerde Trump'a çekilme konusunda brifing vereceği ileri sürüldü.

Haberde, Trump'ın kasımdan önce çekilmenin tamamlanmasını istediği ancak Pentagon'un ise Trump'a daha yavaş ve planlı şekilde çekilmenin faydalı olacağını önereceği kaydedildi.

HOFFMAN, DETAY VERMEDİ

Konuyla ilgili sorulara yanıt veren Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD'nin Taliban'la yaptığı anlaşmaya göre temmuza kadar Afganistan'daki asker sayısının 8 bin 600'e çekilmesi planının devam ettiğini vurguladı.

Hoffman, yeni bir planlama olup olmadığı konusunda veya Pentagon'un Trump'a vereceği brifingde nasıl bir öneride bulanacağına dair herhangi bir detay vermeyeceğini ifade etti.

Trump'tan seçim öncesi kritik hamle! Tüm askerlerini çekecek... ile ilgili etiketler Afganistan asker Kasım seçim ABD Trump Pentagon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.