Trump'tan dünyayı şaşırtan sözler! Kim Jong'a övgü yağdırdı...

ABD Başkanı Donald Trump Guam ile ilgili aldığı karar için Kim Jong-un'a övgü yağdırdı. Trump, 'Kuzey Kore ve Kim jong-un oldukça akıllı bir karar verdi' dedi.

Kuzey Kore liderinin dün ABD askeri üssünün bulunduğu Guam'a gerçekleştireceği eylemi erteleme kararı iki ülke arasındaki sürekli artan gerilimi bir süreliğine durdurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki toprağı olan Guam Adası'na Kuzey Kore'nin bu ay düzenleyeceği nükleer füze denemesini erteleme kararını övdü.

Trump, 'Kuzey Kore ve Kim Jong-un'un bu kararı oldukça akıllı ve mantıklı' dedi.

KUZEY KORE GUAM SALDIRISINI ERTELEMİŞTİ

ABD ile Kuzey Kore arasında artan nükleer gerilimde Kuzey Kore'den dün beklenmedik bir hamle gelmişti. Çin ve Güney Kore'nin sürekli taraflara sakin olmaları yönünde yaptığı çağrılara Kim Jong-un 'tamam' demiş, ve bu ay içinde ABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki toprağı olan Guam'a nükleer füze fırlatma kararını 'şimdilik' ertelediklerini açıklamıştı.

Kuzey Kore resmi haber ajansınca yapılan açıklamada Kim, füze denemesi için karar vermeden önce bir süre muhataplarının hareketlerini izleyeceğini belirtti.

Muhatap ülkelerin Kore yarımadası ve civarındaki tehlikeli ve pervasız hareketlerini sürdürmesi halinde füze denemesinin yapılmasına onay vereceğinin altı çizildi.

MERKEL: YAPABİLECEĞİM NE VARSA YAPARIM

Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetleriyle ilgili sıcak bir açıklama da Almanya'dan geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel "Kuzey Kore için barış dolu bir sonuç adına yapabileceğim ne varsa yapacağım" dedi.

Trump'tan dünyayı şaşırtan sözler! Kim Jong'a övgü yağdırdı... ile ilgili etiketler Trump Kuzey Kore ABD kim jong nükleer savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.