Trump'ın sosyal medya uygulamasına tepki yağıyor: Milyonlarca kişi bekleme listesinde

ABD eski Başkanı Trump'ın sosyal medya hesaplarının askıya alınması sonrası geliştirdiği sosyal meyda uygulaması Truth Social milyonlarca kullanıcı tarafından indirildi. Ancak uygulamanın yayına girmesinden 6 hafta sonra çok fazla tepki geldi. Yaklaşık 1,5 milyon kullanıcı uygulamayı kullanamadığını ve bekleme listelerinde son sıralarda yer aldıklarını söyledi.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, ekim ayında Truth Social adını verdiği bir sosyal medya platformu kurdu. Trump, platformun ABD'deki karşıt sesleri susturmakla suçlayan büyük teknolojinin zulmüne karşı duracağını söyledi. Uygulama 21 Şubat'ta başlatıldı, ancak altı hafta sonra sorunlarla dolu olduğu söylendi. Yaklaşık 1,5 milyon kişi uygulamayı kullanamadığını ve bekleme listelerinde son sıralarda yer aldıklarını ifade etti.

BBC'nin aktardığına göre New York Üniversitesi Sosyal Medya ve Politika bölümünün başında bulunan Joshua Trucker uygulamanın şu ana kadarki performansını "Tam bir felaket" olarak tanımladı.

Truth Social, Twitter'a benzeyebilir ancak Android telefonlarda, web tarayıcılarında veya görünüşe göre ABD dışındaki çoğu insanda mevcut değil.

21 Şubat'ta Truth Social, App Store'un en çok indirilen uygulamalarından biriydi ancak indirenlerin çoğu onu kullanamadı.

Bu sorunun yakında çözüleceği ve Trump'ın önümüzdeki günlerde "gerçeklerini" yayınlamaya başlayacağı varsayımı vardı ancak bunların hiçbiri olmadı.

Uygulamalar arasında YouTube, TikTok, Instagram ve Facebook en çok indirilen 10 uygulama arasında yer alırken , Truth Social ilk 100'ün dışında yer alıyor. Bir araştırma , indirmelerin %95'e kadar düştüğünü buldu.

Uygulamayı kullanan bir kullanıcı bu hafta kayıt olma girişiminin bekleme listesinde 1.419.631 numaraya yerleştirildiğini ifade etti.

Bir Twitter kullanıcısı Salı günü, "Birkaç hafta önce Truth Social'a kaydoldum ve hala bekleme listesindeyim " dedi. Bir başka kullanıcı ise, "Bekleme listesinden çıkıp gerçekten Truth Social'a geçtiğimde, Trump yeniden Başkan olacak" dedi.

Trump'ın sosyal medya uygulamasına tepki yağıyor: Milyonlarca kişi bekleme listesinde ile ilgili etiketler Donald Trump Sosyal Medya Truth Social uygulama tepki kullanıcı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.