Trump'ın övdüğü aşının denemeleri durduruldu

Geçtiğimiz hafta koronavirüse yakalandığı açıklanan ve gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan ABD Başkanı Donald Trump'ın övgüyle bahsettiği koronavirüs ilacının denemeleri, güvenlik endişesi nedeniyle durduruldu.

İlaç şirketi Eli Lilly, yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği ilacın denemelerini güvenlik endişesi nedeniyle durdurdu.

''ACİL DURUMLARDA KULLANILIYOR''

The Guardian'da yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Koronavirüs tedavisi görürken övgüyle bahsettiği Eli Lilly şirketinin geliştirdiği Koronavirüs ilacı denemeleri durduruldu. İlaç denemelerinin bir güvenlik endişesi nedeniyle durdurulduğu belirtildi.

Eli Lilly, bu ay yaptığı bir açıklamada ilacın acil durumlarda kullanımı için izne başvurduklarını açıklamıştı.

BAŞKA BİR ŞİRKET DAHA DURDURMUŞTU

Dün de Johnson & Johnson, bir katılımcıda açıklanmayan bir hastalık görülmesinin ardından koronavirüs aşısının klinik denemelerini geçici olarak durdurmuştu.

Trump'ın övdüğü aşının denemeleri durduruldu ile ilgili etiketler Korona Şirket deneme Trump Eli Lilly aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.