"Trump'ın hadsizliğini yüzüne vurmak zorundasınız"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Trump'ın 'TSK'nın Suriye Harekatı'na ilişkin çelişkili açıklamalarına tepki gösterdi. Partisinin grup toplantısında harekata ilişkin gelişmeleri değerlendiren Akşener, " "Bu hadsizliğe en iyi cevap Fırat'ın doğusuna girip terör koridorunu yarmaktır" dedi.

Yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik operasyona destek verdiklerini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına tepki gösteren Akşener, "Bu hadsizliğe en iyi cevap Fırat'ın doğusuna girip terör koridorunu yarmaktır" ifadelerini kullandı.

Sözlerini, "Türkiye'nin devlet geleneği dünya ülkeleri ile ilişkilerini başarı ile yürütebilecek güçtedir. Buradan büyük devlet adamı İsmet İnönü'nün sözüyle sesleniyorum; 'Yarın yeni bir dünya kurulur Türkiye orada yerini alır.' Bu hep böyle olmuştur, böyle de olacaktır. Suyu çıkmış arkadaşlık ilişkileri bunu değiştirmez." diye sürdüren Akşener Trump'ın son açıklamalarına ilişkin de şunları söyledi:

"Bu hadsizliğe en iyi cevap Fırat'ın doğusuna girip, terör koridorunu yarmaktır. Trump'ın 'Sadece IŞİD'le savaşabilirsiniz' hadsizliğini yüzüne vurmak zorundasınız."

"Trump'ın hadsizliğini yüzüne vurmak zorundasınız" ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti Suriye Trump
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.