Trump'a yönelik azil maddesi Senato'da

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak tarihinde yaşanan kanlı Kongre baskını olayı ile ilgili 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesi Senato'ya iletildi. 20 Ocak'ta görevi Trump'tan devralan Joe Biden'dan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

ABD'de başkanlık seçimlerini kaybeden ve yenilgiyi bir türlü hazmedemeyen Donald Trump, ülkede görülmemiş bir kaosun yaşanmasına neden oldu.

Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği 6 Ocak günü seçmenlerine seslenen Donald Trump, Kongre binasına yürümeleri çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından Trump destekçileri Kongre binasını bastı.

Yapılan baskında biri polis, 5 ABD vatandaşı hayatını kaybetti. Bu gelişmelerin ardından o dönem henüz görevini devretmemiş olan ABD eski Başkanı Donald Trump'ın, 'isyana teşvik' suçundan azli istendi.

AZİL MADDESİ RESMEN SENATO'DA

Donald Trump'ın azil maddesi bugün resmen Senato'ya iletildi. 14 Ocak tarihinde Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen azil maddesi, Senato yetkililerine sembolik bir törenle teslim edildi.

Senato'daki yargılamada savcı görevini üstlenecek 9 Temsilciler Meclisi üyesi belgeyi yetkili isimlere elden verdi.

SUÇLU OLUP OLMADIĞINA YARGILAMA SONUNDA KARAR VERİLECEK

Donald Trump'ın suçlu olup olmadığına Senato'da 9 Şubat tarihinde başlayacak yargılama sonucunda karar verilecek.

ÇOK AZ KİŞİ ALEYHTE OY KULLANMAYI DÜŞÜNÜYOR

ABD medyasında yer alan haberlerde, Senatoda bulunan çok az sayıda Cumhuriyetçi senatörün Donald Trump aleyhinde oy kullanmayı düşündüğü belirtiliyor.

Cumhuriyetçi senatörlere yakın kaynaklar, şu anda 5 veya 6 senatörün Senatodaki azil oylamasında Trump aleyhine oy verebileceğini bildirmişti.

JOE BIDEN'DAN AZİL AÇIKLAMASI

Öte yandan 20 Ocak'ta Başkanlık görevini Trump'tan devralan Joe Biden, CNN'e verdiği röportajda, Senatoya taşınan azil davasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Trump'ın azil yargılamasında suçlu bulunması için 50 Demokrat senatörün yanı sıra 17 Cumhuriyetçi senatörün de "evet" oyu kullanması gerektiğini vurgulayan Biden, "Ben bunun olacağına inanmıyorum." diye konuştu.

 

Trump'a yönelik azil maddesi Senato'da ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Joe Biden azil senato
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.