TRUMP’A YAPILAN, DİĞERLERİNE YAPILMAYAN!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

ABD’deki kongre baskınının yanıkları sürerken, Trump için de oldukça zorlu bir süreç başladı. Demokratların Trump'ın azledilmesi için yarın başvuru yapması ile birlikte Trump tarihte bir ilke imza atmış olacak.

ISSIZ ADAM

Trump’ın bakanları ve danışmanları birer birer istifa ederken, ABD Başkanı’nın adeta sesi olan ve tüm mesajlarını paylaştığı Twitter da Trump’ın hesabını kapattı.

TRUMP’A YAPILAN, DİĞERLERİNE YAPILMAYAN!

“TRUMP’A YAPILAN BAŞKALARINA YAPILMIYOR!”

Twitter’a erişimi yitiren Trump’ın durumunu değerlendiren Metehan Demir, "Olanları ağzım açık izledim. Hala da herkes bunun şokunda. Amerikan tarihinde sembolleşmiş kongreye böylesine giriş, ayağını masaya koyarak, duvarlara tırmanmalar gibi korkunç pozlar vardı, orayı basmaları inanılmaz bir şeydi. Dünyanın sürüklenişi bu. Bugüne kadar demokrasinin beşiği olarak tanımlanan yerde böyle olayların yaşanması ABD’ye ciddi bir ayar verdi. ABD, oturup bu işleri gözden geçirmesi gerekiyor. Trump’ın o gün yaptıkları, konuşma yapıp kalabalığa ‘Kongre’ye gidiyoruz’ demesi, Trump’ın provokatif anlamda etkisi göz ardı edilemez. Olacak iş değil, dünyanın hiçbir ülkesinde kabul edemez. Trump’ın bu açıdan sorgulanması konuşuluyor ABD’de. Bunlar olacak. Benim gördüğüm kadarıyla bir soruşturma açılacak. Trump’a karşı atılan adımlar da çok enteresen. İlk önce belli bir yere kadar kısıtlama getirdiler, sonra biraz durdular daha sonra tamamen konuşma hakkını kaldırdılar. Bir ara da dediler ki ‘Trump bu gece nükleer saldırı başlatacak, hemen genelkurmay başkanıyla konuşalım’ dediler. Trump bu kadar çıldırdıysa dünyayı çok kötü şeyler bekliyor. Öyle bir hava da veriyorlar ki 'Bu işte bir şey var' diyesi geliyor insanın. Dünyanın geleceği, insanların kaderi bir pamuk ipliğine bağlıysa çok gergin bir dönem olacak. Trump’ın attığı tweetlere yasaklama getir, durdur ama dünyanın dört bir tarafında atılan tweetlere sesini çıkartma. Böyle bir şey olamaz. Türkiye de dahil dünyanın dört bir yanında ülkeleri inciten, rahatsız eden görüntülerin bulunduğu yayınları sosyal medya mecralarında yayınlamaya devam et. Böyle bir şey olamaz. Türkiye’nin aleyhine atılan Trump’ın ötesinde provokatif eylemlere çağıran tweetlerle ilgili bugüne kadar hiçbir şey söyleme. Mevzu Trump olunca uçururum, yok ederim gibi adımlar at. Orayı öyle yapıyorsan buraya da böyle yapmalısın, Trump’a yapacağın adımları diğerlerinde de at diye bir serzeniş var. Asla sonuç alamayacağız. Bu bize neyi öğretiyor, dünyada teknolojiyi geliştiren, diğerlerinden farklı bir noktaya getiren en iyi şekilde konumlandıran ülkeler belirleyici oluyor. O konuda insiyatifi eline alıyor. Milyarlarca kullanıcı var. Adam diyor ki para, yönlendirme, teknolojik üstünlükte bende. Ancak vicdan onda yok. Biraz vicdan varsa Trump’a yapılanın aynısını dünyada eylemlere çağıran, bu tip yakıcı ve yıkıcı terörist bazlı gösterilerin önünü kesin. Bu konudaki çifte standartı anlamakta güçlük çekiyorum." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

TRUMP’A YAPILAN, DİĞERLERİNE YAPILMAYAN! ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD Twitter Trump metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.