Trump'a orta parmak gösterdi, işinden oldu!

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de yaşanan ölümlerin ardından eleştirilerin hedefi haline gelen başkan Donald Trump, kendisine ait golf tesisine gittiği sırada bazı vatandaşlar kendisine orta parmak gösterdi. Ülkenin gündemine oturan olayda, muhalefet ise Trump'ın golf keyfini eleştirdi.

Birçok eyalette koronavirüs tedbirlerini gevşetme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, uzun bir aradan sonra ilk kez Virginia'da kendisine ait olan golf tesisine gitti.

KADINLARDAN TRUMP'A ORTA PARMAK

Tesiste birkaç saat geçiren ve muhafazakar medyanın "ülkenin normale dönüş sürecine destek" sinyali olarak yorumladığı ziyaret, ana akım liberal medyada ve Demokratlarda tepkiye neden olurken Başkan'ın konvoyunun geçişi sırasında iki kadının konvoya orta parmağını göstererek tepki verdiği kareler ABD'nin gündemine oturdu.

''BAŞKAN GÜNÜNÜ GOLF OYNAYARAK GEÇİRİYOR''

3 Kasım'daki seçimlerde Trump'ın muhtemel Demokrat rakibi Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ölü sayısı 100 bine yaklaştı, on milyonlarca Amerikalı işsiz, bu arada Başkan gününü golf oynayarak geçiriyor." mesajını verdi.

İŞİNİ KAYBETTİ

Bisiklet üzerinde tepki gösteren Juli Briskman isimli bu hareketini sosyal medyada paylaştıktan sonra çalıştığı Akima LLC firması tarafından işinden kovulduğunu söyledi. Şirket söz konusu gelişmeyle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Briskman, olaydan bir gün sonra şirketin insan kaynakları departmanı tarafından çağrıldığını ve fotoğrafın hızla yayıldığı haberini ilettiklerini aktardı.

Huffington Post'a konuşan Juli Briskman, "Bu fotoğrafı Twitter ve Facebook hesaplarımda paylaşmamın şirketin kurallarını ihlal ettiği söyleniyor. Ancak bu fotoğraf çekildiğinde ben çalışmıyordum ve sosyal medyada paylaşırken şirketin ismini de vermedim." dedi.

Briskman, işini kaybetmesine rağmen yaptığı hareketten pişmanlık duymadığını dile getirdi.

Trump'a orta parmak gösterdi, işinden oldu! ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona Trump parmak golf
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.