Trump'a anketlerde büyük şok

ABD 3 Kasım'da 4 yıllığına ülkeyi yönetecek yeni başkanını seçecek. Cumhuriyetçi mevcut başkan Donald Trump ile Demokrat aday Joe Biden o gün sandıktan birinci çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Seçime ilişkin anketler ise Başkan Trump'ın yüzünü güldürecek cinsten değil. Anketlere göre şu anda Biden 8 puan önde görünüyor.

3 Kasım'da ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimlerine son iki hafta kala ülkede birçok seçmen gerek posta yoluyla gerek oy kullanma merkezlerine giderek oylarını kullanmaya başladı.

2016 yılındaki başkanlık seçimlerine haftalar kala Demokrat Hillary Clinton'un seçimi yüzde 4 önde bitireceğini tahmin eden anketler ise bu yıl da Biden'ın en az 5, en çok 12 puan farkla kazanacağını gösteriyor.

ABC/WAPO ANKETİ: TRUMP YÜZDE 42, BİDEN YÜZDE 54

ABC televizyonu ile Washington Post gazetesinin 10 Ekim'de başlattığı ulusal ankette Biden ile Trump arasındaki fark 12 puana kadar çıkmış görünüyor. 

Ankette kadınlar arasında Biden'a desteğin yüzde 59 olduğu gözlemlenirken, Trump yönetiminin yeni tip koronavisü (Kovid-19) salgını ile mücadelesinin yüzde 73 oranında onaylanmadığı ortaya çıkıyor.

IBD/TIPP ANKETİ: BİDEN İLE TRUMP ARASINDAKİ FARK YÜZDE 5,2

ABD'de "Inverstor's Business Daily" (IBD) medya kuruluşu ile "Technometrica Siyaset ve Politika Enstitüsünün" (TIPP) 12 Ekim'de düzenlediği ortak anket ise Biden'ın Trump'a 5,2 puan fark atacağını gösteriyor.

Ankette, Biden'a desteğin bir önceki ankete göre yüzde 51,9'dan 49,6'ya düştüğü gözlemleniyor. Trump'a desteğin ise yüzde 43,4'ten yüzde 44,4'e çıktığı anketin ABD Başkanı adına tek sevindirici taraf. 

Ankette bağımsız adaylar Jo Jorgensen'e yüzde 2,3 Howie Hawkins'e ise yüzde 0,9 oranında destek söz konusu.

CNBC ANKETİNDE FARK YÜZDE 10

Diğer taraftan Amerikan CNBC televizyonu ile Change Research araştırma şirketinin ortak anketinde de Biden'a desteğin yüzde 52'de olduğu görülüyor. Trump'a destek ise sadece yüzde 42.

2 bin 167 kişinin katıldığı ankette, "Aşağıdaki kişilere yönelik duygularınızı nasıl tanımlarsınız?" sorusuna katılımcıların yüzde 35'i Trump için "oldukça olumlu" yanıtını verirken yüzde 59 ise "oldukça olumsuz" yanıtını tercih etti

Biden için sorulan soruya ise katılımcıların yüzde 30'u "oldukça olumlu" yüzde 39'u ise "oldukça olumsuz" yanıtını kullandı

JTN/RMG ANKETİNDE BİDEN 8 PUAN ÖNDE GÖRÜNÜYOR

"Just The News" medya kuruluşuyla RMG araştırma şirketinin 8-10 Ekim tarihleri arasında yaptığı ortak ankette ise katılımcıların yüzde 51'i Biden'ı, yüzde 43'ü ise Trump'ı destekleyeceğini söylüyor.

Ankette, Cumhuriyetçilerin katılım oranlarının yüksek olduğu bir senaryoda iki aday arasındaki farkın yüzde 5'e düşeceği ve Biden'ın yüzde 50, Trump'ın ise yüzde 45 oranında destek göreceği tahmini yapıldı.

Demokratların yüksek katılım oranına yönelik bir senaryoda ise Biden'ın yüzde 53, Trump'ın yüzde 41 destek görebileceği de ifade edildi.

YAHUDİLERİN YÜZDE 75'İ BİDEN'I DESTEKLİYOR

ABD’de yaşayan Yahudi toplumu arasında yapılan ankette ise yüzde 75'inin Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden’ı destekledikleri ortaya çıktı.

Ülkenin önde gelen Yahudi kuruluşlarından Amerikan Yahudi Komitesince, (AJC) SSRS şirketine yaptırılan ankette, 3 Kasım başkanlık seçimlerine yaklaşık iki hafta kala Yahudi seçmenin görüşü soruldu.

Katılımcıların yüzde 75’i sandıkta Biden’ı destekleyeceğini belirtirken yüzde 22'si ABD Başkanı Donald Trump’a oy vereceğini, yüzde 3’ü ise kararsız olduğunu söyledi.

Katılımcılar, seçimlerde en önemli iki konunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve sağlık sistemi sorunu olduğuna işaret ederek Biden’a, Trump’tan daha iyi iş yapacağı konusunda güvendiklerini ifade ettiler.

Pew Araştırma Enstitüsünce geçen hafta yapılan diğer bir ankette de Yahudi katılımcıların yüzde 70’i Biden’ı, yüzde 27’si de Trump’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

ORTODOKS YAHUDİLERİNİN TERCİHİ İSE "TRUMP" OLDU

Biden, Amerika’daki Yahudi toplumunun içindeki reformist, seküler ve muhafazakar kesimlerin desteğini arkasına alırken; Ortodoks Yahudilerinin ise ağırlıklı olarak Trump'ı desteklediği ifade edildi.

Ankete katılan ve ülkedeki Yahudi toplumunun yüzde 10’unu temsil eden Ortodoks Yahudilerinin yüzde 74’ü seçimlerde Trump’a oy vereceklerini söyledi. Biden’ı destekleyenlerin oranı ise yüzde 18’de kaldı.

Ankete göre, ABD'deki Yahudi seçmenlerin yüzde 53’ü kendisini Demokrat Partili, yüzde 14’ü Cumhuriyetçi, yüzde 25’i de bağımsız olarak tanımlıyor.

2016 Başkanlık seçimlerinde, Yahudi toplumunun yüzde 62’si Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’a, yüzde 16’sı da Cumhuriyetçi aday Trump’a oy kullanmıştı. Yüzde 22'nin ise oy kullanmadığı veya diğer adaylara oy verdiği görülmüştü.

AJC tarafından 6 Eylül-4 Ekim tarihlerinde 1334 yetişkin Yahudi seçmen üzerinde telefonla yaptırılan anketin, ülkedeki Yahudilerle ilgili en kapsamlı siyasi çalışma olduğu iddia edildi.

Trump'a anketlerde büyük şok ile ilgili etiketler Trump Anket Yahudi seçim biden
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.