Trump ulusal muhafızları göreve çağırdı

Beyaz Saray Sözcüsü son dakika açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Muhafızları Kongre Binası'nı korumak üzere Washington'a çağırdığını duyurdu...

ABD Başkanı Donald Trump günlerdir taraftarlarına yardımcısı Mike Pence'in yönetiminde yapılacak Kongre'deki başkanlık oylamasını hedef gösteriyordu.

Hatta olaylar çığrından çıkmadan kısa süre önce "Mike Pence, Ülkemizi ve Anayasamızı korumak için yapılması gerekeni yapacak cesarete sahip değildi, bu da Devletlere, önceden onaylamaları istenen sahte veya yanlış olanları değil, düzeltilmiş bir dizi gerçeği onaylama şansı verdi. ABD gerçeği istiyor!" demişti. 

Trump ulusal muhafızları göreve çağırdı

Ancak gösteriler bir anda şiddet eylemine ve sivil bir darbe girişimine dönüştü. Trump bunun üzerine önce polise karşı şiddet kullanılmamasını isteyen bir tweet attı. 

"Lütfen Capitol Polisi ve Emniyet Teşkilatımızı destekleyin. Onlar gerçekten Ülkemizin yanındalar. Huzurlu kalın!"

Trump ulusal muhafızları göreve çağırdı - Resim : 2

Ancak bu tweeti bir işe yaramadı. Kongre binasında işgali silah sesleri takip etti. Yaralananlar oldu. Bunun üzerine Trump "ABD Başkenti'ndeki herkesten barışçıl kalmasını istiyorum. Şiddete hayır! Unutmayın, BİZ Kanun ve Düzen Partisiyiz - Kanuna ve Mavi'deki büyük adamlarımıza ve kadınlarımıza saygı gösterin. Teşekkür ederim!" dediği bir tweet daha attı. 

Trump ulusal muhafızları göreve çağırdı - Resim : 3

Ancak attığı tweetler olayı suhulete erdiremeyince sorumluluğu üzerinden atmak istediği anlaşılan Trump bu kez de Ulusal Muhafızları, Kongre'yi korumaları için göreve çağırdı. 

Trump'ın talimatını Beyaz Saray sözcüsü son dakika açıklaması ile duyurdu. 

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkan Donald Trump'ın talimatı üzerine Ulusal Muhafızlar diğer federal koruma birlikleri ile Kongre binasına gidiyorlar. Başkan Trump'ın şiddete karşı itidal çağrısını yineliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Trump ulusal muhafızları göreve çağırdı ile ilgili etiketler ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.