Donald Trump'tan Türkiye'ye tehdit içerikli tweet! İşte o tweet ve Türkçe çevirisi...

Trump, Türkiye tehdit tweet'i! 14 Ocak 2019'da (bugün) saat 01:53'de, kişisel sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Türkiye'ye tehdit içerikli bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın bu sözleri büyük tepki çekti. Henüz bu tweet'i görmemiş olanlar ise konu hakkında bilgi sahibi olmak adına internette konuyu inceliyor. Peki Trump'ın Türkiye'ye tehdit diliyle yazdığı tweet nedir? Son dakika Trump'tan Twitter üzerinden Türkiye açıklaması! İşte O tweet ve Türkçe açıklaması!

Trump, Türkiye tehdit Tweet'i! Türkiye'de bugünün sıcak gündemi olan konulardan biri de ABD Başkanı Donald Trump'ın 14 Ocak 2019 gecesi Twitter üzerinden Türkiye'yi tehdit eden bir dille yaptığı paylaşım oldu. İşte Trump'ın Türkiye hakkında attığı tehdit tweeti! Son dakika Donald Trump Twitter Türkiye açıklaması! Trump ne dedi? İşte o tweet ve Türkçe çevirisi...

Donald Trump'tan Türkiye'ye tehdit içerikli tweet! İşte o tweet ve Türkçe çevirisi...

DONALD TRUMP'TAN TÜRKİYE'YE TEHDİT TWEETİ!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak yıkıma uğratırız" ifadesine sert tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı'na yanıt veren Kalın, "Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Türkiye Kürtlerle değil, teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız.

Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Türkiye, ABD'den iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı onurlandırmasını ve bu durumun teröristlerin propagandasıyla gölgelenmesini istememektedir. DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında hiçbir fark yoktur. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Donald Trump'tan Türkiye'ye tehdit içerikli tweet! İşte o tweet ve Türkçe çevirisi... - Resim : 2

TRUMP'TAN SURİYE AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump, "DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız." ifadesini kullandı.

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken Trump'tan tepki çeken bir açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, "DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler'in de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz Savaşları Bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT AÇIKLAMA!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının ilk bölümünde AB ülkelerinin FETÖ ve PKK/YPG'ye ilişkin tutumuna eleştiren Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Bir daha Türkiye’de darbe olmasın ve terör tehdidine karşı ülkemizi korumak için tedbir aldık. Ve demokrasiyi savunan herkesten destek bekliyoruz. AB ülkeleri de dahil yeterince destek vermedik diyorlar. PKK’nın YPG’nin ve FETÖ’nün kara propagandası yüzünden halen yanlış bilgiler içinde farklı yorumlar geliyor. Bugün, Adalet Bakanlığımızdan randevu da alırız, gerçek bilgileri rakamlarıyla beraber öğrenebilirsiniz dedik.

Bugün teröre karşı Fransa, Belçika ve terörden etkilenen ülkelerin yasa değişiklikleri, yine OHAL gibi aldığı tedbirlere karşı diğer Lüksemburg dahil ‘dayanışma’ adı altında, ses çıkartmaması ve destek vermesi; Türkiye’ye gelirken bile tereddüt eden ülkelerin Türkiye’ye ders vermeye çalışmasını ülke ve millet olarak kabul edemeyiz. Burada samimiyet bekliyoruz. Bunları reddettiğimizi söylemek isteriz.

GELİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

Suriye'de tek taraflı müdahaleye karşıyız diyorsunuz. O zaman gelin birlikte mücadele edelim.

Karşımızdaki terör örgütüyle ikili anlaşmaya göre mi hareket edeceğiz?

Siz diyorsunuz ki “Suriye’nin bağımsızlığını istiyoruz” Fakat bu terör örgütü şu anda Suriye topraklarının yüzde 33’ünü, neredeyse üçte birini işgal ediyor. Bölmek için. Ona karşı niye ses çıkaramıyorsunuz? DEAŞ’a karşı olduğunuzu söylüyorsunuz da diğerlerine karşı olduğunu söylemiyorsunuz. Bu da Avrupalıların güvenilirliğini zedeliyor."

TRUMP'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

Bakan Çavuşoğlu bir soru üzerine ABD Başkanı Trump'ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve Türkiye'yi açıkca tehdit ettiği mesajına aynı sertlikte yanıt verdi. 

"Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz." diyen Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Trump cumhurbaşkanımızı iki defa arayarak Suriye’den çekilmek istediklerini söylediler. Daha iki gün önce Pompeo ile görüştük. Bolton ziyareti ortada. Bize verilen belgeye karşı bizim de cevabımızı ABD’ye gönderiyoruz.

30 km gibi bir güvenli bölgenin, bununla ilgili ABD’den bir teklif gelmedi ama bu ABD’nin de fikri değil. Bu sayın Cumhurbaşkanımızın tüm Avrupalılara teklifidir, Ruslar da dahil. Her görüşmede gündeme getirdik. Obama yönetimi bunu gerçekçi bulmuyordu. Bahanelerle bu fikrimizi desteklemediler. Şimdi Türkiye’nin kararlılığını gördükten sonra bu fikri ortaya attılar.

Bizim derdimiz nedir? Suriye’yi bölmek isteyen terör örgütü var. biz bu terör örgütünü hedef alıyoruz. Özellikle cumhurbaşkanımızın defalarca Trump’a, Kürtlerle, YPG hatta SDG… Biz Kürtlerin düşmanı değiliz, Kürtleri en çok savunan ülke biz olmuşuzdur. Kürt kardeşlerimizin haklarını her zaman savunmaya devam edeceğiz.

Trump’ın içinde bulunduğu zorluğu biliyoruz. Üzerinde baskı var. Güvenlikle ilgili birimleri ABD’nin çekilmemesi için baskı yapıyor. Son tweeetin iç politika konusu olduğunu biliyoruz. Müttefikler Twitter, sosyal medya üzerinden görüşmez. Kullandığı tehdit diline gelince, biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı ve pabuç bırakmayacağımızı defalarca söyledik, geçmişte de söyledik. Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit ederek bir yere varılamaz.

Biz ne olursa olsun, zorluklar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti olarak bertaraf etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir tarafta ekonomik zorluklar, diğer taraftan terör tehdidi. Bu millet der ki, ben aç kalırım, Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda olduğum gibi boyun eğmem der ve bu millet devlet olarak ne gerekiyorsa biz onu yaparız. Baskı altında Trump’ın açıklamalarını ve kullandığı dili doğru bulmuyoruz.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasının sonunda ise Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn'a dönerek "DEAŞ'la mücadele koolisyonunda sizin de arasında bulunduğunu çok sayıda ülke var. Ancak DEAŞ'la gerçekten mücadele eden tek ülke Türkiye. Sizin verdiğiniz paralar teröristlere silah olarak gidiyor. Şimdi bir terör örgütüne karşı çarpışırken iyi, diğerine geldiği zaman savunmaya geçiyoruz. Eğer bu kadar çok seviyorsanız bu YPG’lileri PKK’lıları; zaten ülkelerinizde yeterince var, onları da alır götürürsünüz. Avrupa'da zaten yeterince faaliyette bulunuyorlar, para bile topluyorlar." dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN DA YANIT GECİKMEDİ!

ABD'nin Suriye'den askerlerinin çekilmesi hakkında Ankara ile Washingtonarasındaki gerginlik ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları ile yeni bir boyuta taşındı.

Milli Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'yle ilgili "Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında Twitter'da yaptığı paylaşımla cevap verdi.

 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Haziran 2015 tarihinde Twitter hesabındaki mesajında, "Tüm dünyaya sesleniyorum; Bedeli ne olursa olsun Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Donald Trump'tan Türkiye'ye tehdit içerikli tweet! İşte o tweet ve Türkçe çevirisi... ile ilgili etiketler Türkiye Donald Trump ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.