Trump TRT World'ü referans gösterdi

TRT World Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi oldu! Bakın ABD Başkanı Trump TRT World'den hangi haberi kendi sosyal medya hesabında hangi haberi paylaştı...

Japonya, koronavirüs salgını ile mücadelede başarı sağlayan ülkeler arasında yer aldı. Zamanında alınan önlemlerin meyvesini toplayan Japonya'da, normale dönüş kademeli olarak başladı ve olağanüstü hal uygulaması yürürlükten kaldırıldı.

Böylece 7 Nisan'da başlayan ve son olarak sadece Tokyo, Saitama, Chiba, Kanagawa ve Hokkaido'da süren uygulama, yaklaşık 1.5 aylık sürenin ardından tamamen sona ermiş oldu.

ZOR GÜNLER GEÇİREN SEKTÖRLERE DESTEK

Diğer yandan Japonya’da hükümet, koronavirüs pandemisi sonrası atılacak yeni adımları da ilan etti. Buna göre salgınla mücadelede yer alan sağlık çalışanlarına 200 bin yene (12 bin lira) kadar destek ödeneği sağlanacak.

Ayrıca pandeminin ekonomide yarattığı sorunların çözümüne ilişkin de adımlar atılması planlanıyor. Buna göre, Japonya, 929 milyar doları aşan teşvik planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TRT WORLD HABER YAPTI, TRUMP RT ETTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle zarar gören şirketlere finansal yardım programlarından oluşan teşvik paketiyle ilgili bu çalışmaları TRT'nin dünyaya açılan penceresi TRT World haberleştirdi.

TRT World'ün bu haberi sosyal medyada ABD Başkanı Donald Trump'ın da dikkatini çekti. Trump, Japonya'nın pandemiye karşı aldığı önlemleri konu alan bu haberi kendi Twitter hesabından paylaştı.

İŞTE TRT WORLD'ÜN O HABERİNİN ORİJİNAL İNGİLİZCE METNİ;

https://www.trtworld.com/business/japan-eyes-stimulus-plan-worth-over-929-bln-to-battle-pandemic-nikkei-36597

Trump TRT World'ü referans gösterdi

Trump TRT World'ü referans gösterdi ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Koronavirüs Korona Japonya TRT World tokyo
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.