Trump taraftarlarından 'Rabia' işareti

Demokratların adayı Joe Biden ile 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi için yarışan Donald Trump, Kovid-19'u yenmesinin ardından mitinglerine yeniden başladı. ABD Başkanı son olarak gittiği North Carolina'da düzenlediği mitingde coşkulu bir kitleye hitap etti. Trump'ın teşekkür mesajında paylaştığı "MAGA" etiketi ve taraftarlarının Rabia işaretine benzer şekilde elleri ile 4 işaretini yapması dikkat çekti. İşte o işaretin ve MAGA'nın anlamı...

ABD, 3 Kasım tarihinde 4 yıllığına ülkeyi yönetecek yeni başkanı belirlemek için sandık başına gidiyor.

20 günden az bir süre kalan seçim için adaylar çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Donald Trump da koronavirüs tedavisi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı mitinglere kaldığı yerden yeniden başladı.

Trump, son olarak North Carolina'da miting gerçekleştirdi. 

Kalabalık bir taraftar grubuna seslenen Başkan Trump, mitingin ardından aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabından bir video ile birlikte "THANK YOU NORTH CAROLINA, ON MY WAY! #MAGA" mesajını paylaştı. 

Trump taraftarlarından 'Rabia' işareti

Mesajında "Teşekkürler Kuzey Carolina, Yoldayım" diyen ve "Amerika'yı yeniden büyük yap" anlamına gelen MAGA etiketini paylaşan Trump'ın yayınladığı videoda ise taraftarlarının elleri ile 4 işareti yaparak seslendikleri görülüyor. 

ERDOĞAN'IN 'RABİA'SI İLE TRUMP'ÇILARIN 'RABİA'SI FARKLI

Bu işaret akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde sıklıkla kullandığı 'Rabia' işaretini getirdi.

Trump taraftarlarından 'Rabia' işareti - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arapça'da dört anlamına gelen bu işareti ilk olarak Mısır'da Rabiatü'l Adeviyye Meydanı'nda öldürülen Esma Biltaci'nin anısına kullanmıştı. Erdoğan daha sonra Rabia işaretini "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadesi olarak kullanmaya devam etti. 

Donald Trump'ın paylaştığı videoda ise destekçileri 'Rabia' simgesini Başkan'ın "4 yıl daha" seçilmesi anlamında kullanıyor. Zaten videoda da mitinge katılanların "For Four Year" dedikleri duyuluyor. 

Trump taraftarlarından 'Rabia' işareti ile ilgili etiketler Donald Trump ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan MAGA rabia

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.