Trump, Suudi Arabistan'daki askerler çekiyor!

ABD'nin 4 Patriot bataryasının yanı sıra iki savaş uçağı filosunu da Suudi Arabistan'dan çektiği ve donanmanın Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını azaltmayı planladığı İddia edildi. İddia, Trump'un 'Kral Selman'ı desteklemesek 2 hafta bile iktidarda kalamaz' sözünü akıllara getirdi.

ABD'nin, Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırılardan sonra bu ülkeye konuşlandırdığı askeri sistem ve askerleri çekeceği iddiasını Wall Street Journal gazetesi bazı Amerikalı yetkililere dayandırarak aktardı.

PENTAGON, KONUYLA İLGİLİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, eylül ve ekim aylarında Suudi Arabistan'a, ülkedeki Amerikan sistemlerine ek olarak üç yeni Patriot bataryası, iki savaş uçağı filosu ve bir Terminal Yüksel İrtifa Alan Savunma (THAAD) Sistemi'nin konuşlandırılması talimatını vermişti.

ABD'nin son adımı bazı yetkililer tarafından İran'ın artık Amerikan menfaatlerine acil bir tehdit teşkil etmediğinin göstergesi olarak yorumlanırken, bazı uzmanlar bu adımların petrol fiyatları konusunda Suudi Arabistan yönetiminin Washington'u dinlememesine karşılık olarak atıldığını iddia ediyor.

TRUMP'UN SÖZÜ AKILLARA GELDİ
ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Salman'ı, ABD'nin askeri desteği olmadan "iki hafta" bile iktidarda kalamayacağı yönünde uyardığını söyledi ve "Suudi Arabistan'ı biz koruyoruz" demişti.

Trump, Suudi Arabistan'daki askerler çekiyor! ile ilgili etiketler Trump Suudi Arabistan kral selman
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.