Trump: Putin teklifimi kabul etti!

ABD Başkanı Donald Trump, Rus lider Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede ABD'nin koronavirüslü hastaların tedavisine yönelik solunum cihazı gönderme teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, ABD tarafının Rusya'ya tıbbi malzeme göndermeyi teklif ettiği belirtildi. Öte yandan Trump'ın telefon görüşmesinde Rusya ve Çin'i de içeren yeni silah kontrol anlaşması isteğini vurguladığı belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada,"Başkan Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin sadece Rusya'yı değil Çin'i de içeren etkili silah kontrolü için kendini adadığını ve bir silahlanma yarışından kaçınmak için yapılacak görüşmeleri dört gözle beklediğini yeniden doğruladı" ifadeleri kullanıldı.

Trump, 2021 Şubat ayında sona erecek Stratejik Silahların Azaltılması Yeni Sözleşmesi'nin (New START) yerine geçecek silah kontrol anlaşması üzerine Rusya ile ABD arasındaki görüşmelere Çin'in de katılması gerektiğini savunuyor. New START, ABD ve Rusya'nın konuşlandırabileceği nükleer başlık sayısını 1550 ile sınırlandırıyor ve onları teslim edecek kara ve denizaltı füzeleri ve bombardıman uçaklarının sayısını kısıtlıyor.

Trump: Putin teklifimi kabul etti! ile ilgili etiketler Donald Trump Vladimir Putin Trump Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.