Trump PKK-PYD'ye desteği keser mi?

ABD'yi yakıp yıkan şiddetin yüzde 80'ini örgütlediği CIA tarafından belirlenen Antifa, ABD Başkanı tarafından terör örgütü ilan edildi. Trump Antifa'ya karşı şiddetli mücadele başlatılacağını açıkladı. FETÖ'cülerin de destek verdiği Antifa örgütü uzun süredir PKK-PYD içinde bir tabur paralı askerle yer alıyordu. Şimdi merak edilen Trump'ın Antifa ile fiziki birlikteliği olan PKK-PYD'ye desteği kesecek mi sorusunun cevabı. Dr. Eray Güçlüer'e göre Trump PKK'ya destekten vazgeçmez. İşte sebebi...

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi, stratejist Dr. Eray Güçlüer TGRT Haber'de ABD'deki olayların arkasında yer alan ve Başkan Donald Trump tarafından terör örgütü ilan edilen Antifa örgütünü ve PKK-PYD ile bağlantısını anlattı. Güçlüer, Trump'ın Antifa ile bağlantısı ortaya çıkan PKK-PYD'ye desteği kesip kesmeyeceğine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. 

MARKSİST KÖKENLİ BİR FRANKSİYON

ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü olarak ilan ettiği Antifa'nın Anti ve Faşist kavramlarının birleşiminden oluşan bir isim olduğunu belirten Dr. Eray Güçlüer, örgütün 1930'lu yıllarda Nazi Almanyası'na ve Anti Seminist hareketlere karşı durmak için Marksist kökenli bir franksiyon olarak doğduğunu söyledi.

Trump PKK-PYD'ye desteği keser mi?

OLAYLARIN YÜZDE 80'İNİ ÖRGÜTLEDİ

O tarihten bu yana Antifa'nın dünyanın hemen her yerinde aşı sol örgütlerin şiddet eylemlerinin içinde yer aldığının altını çizen Güçlüer, Minneapolis'de eylemi başlatanların yüzde 80'inin de eyalet dışından gelen Antifa üyeleri olduğunun CIA tarafından tespit edildiğini ifade etti.

TRUMP TERÖR LİSTESİNE ALDI

Antifa'nın 2017'de Portland'daki olaylarda da aktif şekilde rol aldığını vurgulayan Eray Güçlüer, Minneapolis dışındaki ilk etapta 19 eyalette sonrasında diğer eyaletlerde de gerçekleşen olayların arkasında organize bir grubun olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Trump tarafından terör listesine alınan Antifa'nın sosyal medya üzerinden çok çabuk organize olduğunu belirten Güçlüer, bu gurubun büyük çoğunluğunu eski paralı askerlerin oluşturduğun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

PKK-PYD'NİN İÇİNDE ANTİFA TABURU VAR

"Antifa'nın PKK-PYD içerisinde de bir tabur olarak yer aldığı kısa süre önce ortaya çıktı. Antifa Suriye ve Irak'ta PKK-PYD ile birlikte hareket eden bir terör örgütü. Ancak Trump'ın 2017'de imzaladığı 1209 sayılı bir karar var. Devlet dışı, hükümet dışı silahlı gruplara silah yardımı kararnamesidir bu. O tarihten itibaran PKK-PYD'ye ondan öncesinde de Barrack Obama döneminde resmi ve gayriresmi olarak çok sayıda silah, cephane, malzeme ve maddi yardımlar gitti. Bu yardımların bir kısmını da Antifa aldı özellikle Suriye'de. Şimdi orada besledikleri ve büyüttükleri bu terörist yapı ABD'deki eylemlerin tüm ülkeye yayılmasını sağlayan başat aktör konumunda. ABD'yi vuran bir durum ortaya çıktı. Yani beslediler terörü şimdi ABD içerisinde çok büyük şiddet eylemlerinin yaygınlaşmasını sağlayan temel bir aktör haline geldi."

ABD BESLEDİĞİ ÖRGÜTLERLE BOĞUŞUYOR

Antifa'nın içerisinde FETÖ'cü teröristlerin de yer aldığının meydaya yansıdığına dikkat çeken Dr. Eray Güçlüer, "Yani beslediği ne kadar örgüt varsa ABD'ye dönmüş durumdalar. ABD bu noktada besledi terör örgütleri ile boğuşmak durumunda" dedi.

Türkiye'nin yıllardır uğraştığı terörü geri dönülmez şekilde bitirmeye başladığını ifade eden Güçlüer, Antifa'nın ABD'deki olayları örgütlemesinin Trump'ın PKK-PYD'ye bakışında ve yaptığı yardımları kesme noktasında bir karara yöneltip yöneltmeyeceğine ilişkin olarak da şunları söyledi:

TRUMP PKK-PYD'YE DESTEKTEN VAZGEÇMEZ

"Trump'ın PKK-PYD'yi destekten vazgeçeceğini pek düşünmüyorum. Çünkü, burada terörün bir insanlık suçu olduğuna inanmak noktasında ahlaki bir yaklaşım söz konusu değil. Burada terör diğer ülkeleri, küresel emperyal çıkarları gerçekleştirmek için bir araç olup olmadığı noktasında sorgulanıyor. Muhtemelen bundan sonraki süreç içerisinde, ABD'deki şiddeti önlemede bu tip örgütlere karşı çok daha şiddetli, çok daha radikal terbirler alınacaktır ama PKK'nın desteklenmesi noktasında bir çekilme söz konusu olmayacaktır. Bakın bu 1209 sayılı karar Başkan'ın kararıdır. Ve bu Kongre tarafından da onaylanmıştır. Bu niyetlerinde samimiyseler yani terörü bir insanlık suçu olduğunu kabul edip PKK-PYD'nin de bu bölgede yıllardır kan döken acımasız bir terör örgütü, Antifa'nın da bunun bir parçası olduğu artık ortaya çıkmış durumda, biran önce o 1209 sayılı kararı iptal etmesi gerekir. Ama burada emperyalist güçler, küresel güçler işin etik ya da ahlaki boyutunu, insani boyutunu değil, emperyalist çıkarlarını gerçekleştirmek istemede terörizmi bir araç olarak bugüne kadar hep gördükleri için kendilerine dokunduğu zaman terörist başka yerlerde ise başka adlarla desteklemeye devam edeceklerdir. Genel emperyalist politikanın Ortadoğu'da şu an değişeceğini düşünmüyorum."

Trump PKK-PYD'ye desteği keser mi? ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Suriye Dr. Eray Güçlüer antıfa pkk-pyd destek altınbaş üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.