Trump ile Macron arasında soğuk rüzgarlar!

ABD Başkanı Donald Trump, 'Ateşkes Günü' anma etkinlikleri için Fransa'ya giderken, Cumhurbaşkanı Macron ile aralarındaki gerginlik fotoğraf karelerine de yansıdı. Nisan ayında Washington'da samimi pozlar veren ikili, bu defa taban tabana zıt görüntülere imza attı.

Birinci Dünya Savaşı'nı bitiren ‘Ateşkes Günü’ anma etkinlikleri için Fransa'ya giden ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un görüşmesi gergin başladı.

Macron geçtiğimiz günlerde ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için Avrupa’nın kendi ordusunu oluşturması gerektiğini söylemiş, bu açıklamaya sert tepki gösteren Trump ise, “Bu çok aşağılayıcı. Avrupa önce ABD’nin çok büyük bir şekilde destek verdiği NATO’ya olan borcunu ödemeli” ifadelerini kullanmıştı.

Trump ile Macron arasında soğuk rüzgarlar!

İki lider arasında yükselen tansiyon, Paris’teki buluşmada da devam etti. Basın mensuplarının karşısına çıkan ikili, gergin tavırları ve vücut dilleriyle dikkat çekti.

Görüşmenin basına açık kısmında polemik yaratan konuya değinen Trump, “Biz güçlü bir Avrupa istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Avrupa’ya yardım etmek istiyoruz ama bu adil bir şekilde olmalı. Şu anda savunma harcamalarındaki yük ABD’nin üzerinde” dedi.

Trump’ın sözlerine yanıt veren Macron ise, daha önce kullandığı ifadelerin arkasında durarak, kendisinin getirdiği önerinin bu duruma imkan sağlayacağını savundu.

ORTAK KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Reuters haber ajansının Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmenin ana gündem maddelerinden biri Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetiydi. İki lider Suudi Arabistan'ın cinayete ilişkin daha fazla bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Cinayetin Ortadoğu'da daha fazla istikrarsızlığa neden olmaması gerektiğini belirten iki lider, cinayetin yansımalarının Yemen'deki savaşa çözüm bulmaya yardımcı olabileceği konusunda görüş birliğine vardı.

Trump ile Macron arasında soğuk rüzgarlar! - Resim : 2

Basın toplantısına yansıyan o anlar, ikilinin nisan ayında Washington’daki buluşmasını akıllara getirdi. Macron’u ABD’de ağırlayan Trump, oldukça yakından ilgi göstermiş, sık sık fiziksel temas kurması ‘Macron’u Melania’dan bile çok seviyor’ esprilerine konu olmuştu.

İki liderin, iki buluşma arasındaki taban tabana zıt görüntüsü, ‘Nereden nereye?’ yorumlarını beraberinde getirdi.

Trump ile Macron arasında soğuk rüzgarlar! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.