Trump, Erdoğan ve Miçotakis'le görüşecek

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim dünyanın gündeminde ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Konuyla ilgili bir soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Trump'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu.

Afganistan hükümeti ile Taliban arasında yarın başlaması beklenen barış görüşmeleri için Katar’ın başkenti Doha’ya giden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo uçakta kritik açıklamalar yaptı.

Pompeo, Kıbrıs'a planladığı ziyareti yarın gerçekleştireceğini belirtti.

Türkiye ve Yunanista arasında yaşanan gerilimi de değerlendiren Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi yapacağını ifade etti.

Müzakerelerin gerçekleştirilebilmesi için bölgedeki askeri güçlerin geri çekileceğini umduğunu ifade eden Pompeo, bölgedeki gerilimin diplomatik ve barışçıl bir yolla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Trump, Erdoğan ve Miçotakis'le görüşecek ile ilgili etiketler Trump Erdoğan pompeo Miçotakis
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.