TRT'ye Giresunlulardan 'Topal Osman Ağa' tepkisi!

TRT'de yayınlanan 3'te 3 Tarih adlı yarışmada Milli Mücadele kahramanlarından Yarbay Osman Ağa ile ilgili soruya Giresunlular tepki gösterdi. AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı da TRT'ye tepki verenler arasındaydı. Öztürk'ün tepkisinin ardından TRT, özür açıklaması yaptı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan ile Prof. Dr. Tufan Gündüz'ün TRT 1'de ortaklaşa hazırladığı 3'te 3 Tarih adlı yarışma programında Milli Mücadele kahramanı Yarbay Osman Ağa’yı, öldürülen Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in katili olarak gösteren soruya, Giresunlular sert tepki gösterdi.

TRT'ye Giresunlulardan 'Topal Osman Ağa' tepkisi!

Sosyal medya hesaplarından TRT’yi eleştiren halk, özür dilenmesini istedi. Giresunlu 20 kadar dernek basın açıklaması yaparken, İstanbul'daki Giresunlular da Topal Osman Ağa pankartlarıyla yürüyüş yaptı.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı da TRT'ye tepki verenler arasındaydı.

TRT tepkiler üzerine bir özür açıklaması yaptı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

TRT'ye Giresunlulardan 'Topal Osman Ağa' tepkisi! - Resim : 2

"TARİHİ GERÇEKLERDEN UZAK"

Sözcü'den Kubilay Aydın ve İsmail Akduman'ın haberine göre;
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada TRT’yi kınadığını dile getirerek, "Devletin yönetimindeki TRT 1 kanalında tarihi gerçeklerden uzak olarak, Milli Mücadele kahramanımız Osman Ağa'ya yönelik; ‘TBMM'nin 1. Dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?' ifadesini soru olarak yayınlanması tarihe, Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanlığını yapmış Milis Yarbay Osman Ağa ve Giresunlulara saygısızlık ve haksızlıktır” dedi.

TRT'ye Giresunlulardan 'Topal Osman Ağa' tepkisi! ile ilgili etiketler AK Parti Giresun Engin Altan Düzyatan TRT TRT 1
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.