TRT'nin yeni dizisinde yazarımız Bahadır Yenişehirlioğlu da rol alıyor

Türkiye’nin yaşanmış ancak anlatılamamış ve belki de yeterince anlaşılamamış öyküsünü anlatan Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide yazarımız Bahadır Yenişehirlioğlu da rol alıyor.

Hataları, Sevapları, Tutkuları, Umutları ve Hayal Kırıklıklarıyla Bir Dönemin Gençlerinin Hikayesi

Türkiye’nin yaşanmış ancak anlatılamamış ve belki de yeterince anlaşılamamış öyküsü

Bir Dönem, Bir Kuşak, Bir Ülke…

Güçlü Bir Yönetmenlik ve Çok Etkileyici Bir Oyuncu Kadrosu…

Genel Yönetmenliğini Mesut Uçakan’ın, yapımcılığını Ahmet Nesim Şahin’in üstlendiği, Sonart Medya prodüksiyonu dizide; Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kızmaz, Yavuz Bingöl ve Romanlarından tanıdığımız Bahadır Yenişehirlioğlu yanı sıra, 45 kişilik dev bir oyuncu kadrosu da yer alıyor.

Dizinin karakterleri, kurgu ürünü olsalar da, bu karakterlerin her biri, o zor yıllarda yaşamış; ideolojik çatışmalara; siyasi hareketlere düşünsel ve sanatsal başkaldırıya öncülük etmiş gerçek karakterlerin yaşamına dokunuyor.

TRT1’in yeni dizisi “Sevda Kuşun Kanadında” 1960’ların ikinci yarısından başlayarak 70’lerin ilk yarısına kadar olan bir zaman kesitinde, Türkiye mizin gençlerini etkileyen kimi siyasal, düşünsel, eylemsel tercihlerin arka planında gerçekte nelerin döndüğüne dair yakın tarihimizde önemli bir kesitin işlendiği, irdelendiği bir yapıt.

Dizide; hataları, sevapları, tutkuları ve umutlarıyla bir döneme damga vuran gençliğin, kutuplaşmalarla, körlemesine karşıtlıklarla, birbirini anlamak olanağı dahi bulamadığı o karmaşık ve bunalımlı zaman kesiti irdeleniyor. Bahsedilen süreçte inançlarının getirdiği barış mesajı ışığında sağduyulu duruşlarından taviz vermeyen bir avuç gencin hikayesi de işleniyor.

Sonuçta dizimizin izleyenlerine, bir dönemin gençlik hareketlerini etkileyen koşulları daha soğukkanlı ve hakkaniyet temelinde bir değerlendirme imkânı da sunuyor.
Sevda Kuşun Kanadında, bir dönem gençliğinin, bir kaç kuşağın, henüz yeterince anlatılamamış bir hikayesi olduğu kadar, bir ülkenin de bugüne kadar henüz yeterince anlaşılamamış bir hikayesini gözler önüne seriyor...

Dünya’da 68 Kuşağı, Türkiye’de 60’lı, 70’li Yılların Kuşakları…

Dünya genelinde etkileri olan ve Kıta Avrupasından yayılan ve 68 Kuşağı olarak tarihteki yerini alan gençlik odaklı hareket, düşünüş ve eylemler, hiç kuşkusuz gerçekleştiği bütün ülkeleri, toplumları ve yönetimleri az çok etkilemiştir. Türkiye mizde de 60’lı 70’li yıllar gençliğin dinamizminin, değişim ve yenileşme arayışlarının yoğun yaşandığı yıllardı…

İnsanlığın zaman odasındaki gençlik odaklı hareketlerin sanatı, kültür yaşamını çok daha fazla ve doğrudan etkilediği de aşikardır. İşte Sevda Kuşun Kanadında bir yerde bu etkilemenin bir ürünüdür. İmkansız bir aşk hikayesinin anaforunda, bir toplumu, bir tarihi ve bir kaç kuşağı, gerçekte hayatın ta kendisini anlatmaktadır.
Türkiye’nin yitip giden veya rastlantılar içinde yükselebilen gençlerine hayatın nasıl davrandığının ve ne acılar, ne umutlar, ne isyanlar, ne sabırlar dağıttığının da bir hikayesidir.

Drama “tam dram-a” ve aynı zamanda bir tutam umut!

Dizi, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkansız aşk hikayesi üzerinden ilerliyor. ‘Sevda Kuşun Kanadında’ kurgusu, senaryosu, oyuncu gücü ve temasıyla gerçek bir drama. Sözcük kök anlamıyla aslında gerçek bir “dram”ın yansıtılması.

Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatan boyutuyla da her zaman referans alınabilecek aynı zamanda bir tutam umudu işleyen, yaşatan bir yapım.
“Sevda Kuşun Kanadında”, bütün acılarıyla, sevdalarıyla ve bizi biz yapan temel değerlere bağlılığıyla, gerçek hikayemizi bizlere yeniden yaşatacak.

TRT'nin yeni dizisinde yazarımız Bahadır Yenişehirlioğlu da rol alıyor ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.