TRT'nin beklenen projesi, Alija'nın fragmanı yayınlandı! / VİDEO

Bosna Hersek'in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in hayatını anlatacak Alija(Aliya) isimli mini dizi Türk izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmin beklenen fragmanı yayınlandı.

Yapımcılığını Sancak Medya’nın üstlendiği Alija, TRT’nin ilk büyük biyografik dizisi. Bosna Hersek’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in 1944’ten 2003 yılına kadar olan hayatını drama olarak anlatan dizinin tamamı Bosna Hersek’te çekiliyor. Dizi bu noktada da bir ilk olma özelliği taşıyor.

SuperHaber yazarı Ahmet Tezcan'ın senaristliğini üstlendiği, ödüllü Boşnak yönetmen Ahmed İmamovic'in ise yönetmen koltuğuna oturduğu dizide, Türk ve Boşnak oyuncular rol alıyor.

Dizinin ilk bölümü Aliya İzzetbegoviç’in hayatının ilk 40 yılını anlatıyor. Saraybosna, Konjic, Tarcin, Travnik, Mostar gibi şehirlerde çekimleri yapılan dizi, sadece Boşnakların değil Sırpların ve Hırvatların da merakla beklediği bir yapım oldu.

İLK FRAGMAN YAYINLANDI!

Merakla beklenen dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Yayınlanan fragmanın altındaysa Alija'nın hikayesi şu sözlerle anlatılıyor:

Bosna ve Hersek’in ilk kurucu Cumhurbaşkanı Alija Izetbegović’in ilk gençlik yıllarından itibaren, son nefesine kadar hayatını bir drama örgüsüyle ele almaktadır.

Alija 17 yaşındadır. İkinci Dünya Savaşı bütün acımasızlığı ile sürmektedir.

İngiliz uçakları Alman mevzilerini bombalamaya giderken Saraybosna üzerinden uçmakta ve taşıdıkları bombaların bazıları şehre düşmektedir. Her uçak geçişinde şehirde sirenler çalar ve halk sığınaklara hücum eder.

Sadece iki genç sığınaklara gitmek yerine, açık alana koşmakta, parkta birbirleriyle buluşmaktadırlar. Savaş uçaklarının geçişine sevinen sadece bu iki gençtir; Alija ve Halida.

Onların savaş uçaklarının gürültüsü, bomba ve siren sesleri arasında vücut bulup gelişen aşkları, felaketlere rağmen asla sarsılmayacak, birbirlerini her şart ve ortamda sevmeye devam edeceklerdir.

Alija ve Halida’nın aşkı; kadın ve erkek iki insanın birlikteliği değil, zulüm ve haksızlıklara karşı iyilik, cesaret ve güzelliğin başkaldırısıdır. Bu başkaldırının, isyanın ve direnişin meyvesi; yüzyıllarca zulüm altında inleyen ve katliamlara maruz bırakılan Müslüman Bosna ve Hersek halkının özgürlük ve bağımsızlığı olacaktır.

TRT'nin beklenen projesi, Alija'nın fragmanı yayınlandı! / VİDEO ile ilgili etiketler TRT aliya alija fragman ahmet tezcan ilk bölüm aliya izzetbegoviç
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.