TRT'den çocuklara 23 Nisan hediyesi

Koronavirüs salgını sebebiyle sokaklarda coşkuyla kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara TRT'den anlamlı bir hediye geldi. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TRT Çocuk Kitaplık uygulamamızda çocuklarımız ücretsiz ve reklamsız olarak TRT Çocuk kahramanlarının kitaplarını ve daha birçok kitabı sesli dinleyebilecek." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle her sene olduğu gibi törenler ve gösterilerle kutlanamıyor.

Alınan önlemler kapsamında bayramı evde geçirmek zorunda kalan çocuklara TRT'den anlamlı bir hediye geldi.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TRT Çocuk Kitaplık" uygulamasının çocuklar için ücretsiz olarak hizmete girdiğini duyurdu.

Eren şu ifadeleri kullandı;

"TRT Çocuk Kitaplık” uygulamamızda çocuklarımız ücretsiz ve reklamsız olarak TRT Çocuk kahramanlarının kitaplarını ve daha birçok kitabı sesli dinleyebilecek.

Yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan TRT Çocuk Kitaplık uygulamamız, çocuklarımızın aileleriyle birlikte eğlenceli ve eğitici zaman geçirmelerine önemli bir katkı sağlayacak.

Bu önemli projede emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

“KÜTÜPHANENİN EN EĞLENCELİ HÂLİ”

Türkiye’nin seçkin yayınevlerine ait en sevilen çocuk kitapları, ücretsiz ve reklamsız olarak “TRT Çocuk Kitaplık”ta bir araya getirildi. Psikologlar, pedagoglar ve çocuk gelişim uzmanları tarafından okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklar için detaylı bir değerlendirme sürecinden geçirilen kitaplar, cep telefonu ve tablet üzerinden çevrimdışı okunabilme ve dinlenebilme özelliklerine sahip olacak.

Kitaplar, interaktif oyun ve aktivitelerle desteklenerek çocuklar için daha ilgi çekici bir hale getirildi. Uygulamadaki kişisel kütüphane özelliği sayesinde minik okurlara kendi kitaplıklarını düzenleme fırsatı sunuluyor. Çocukların hayal gücünü, görsel, işitsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini destekleyen birbirinden renkli kitapların yer aldığı uygulamada, TRT Çocuk kahramanlarının lisanslı kitapları da bulunuyor.

“TRT Çocuk Kitaplık”, çocukların okuma alışkanlığına katkı sunarken aileleriyle birlikte kaliteli, eğlenceli ve eğitici zaman geçirebilmelerini hedefliyor. “TRT Çocuk Kitaplık” uygulamasında ebeveynler, çocuklara uygun profiller oluşturulabiliyor. Böylece çocukların hangi kitapları, kaç sayfa, ne kadar sürede okuduğu ve kitap sonunda yer alan aktivite sorularıyla kitabı ne kadar anladığı takip edilebiliyor.

TRT'den çocuklara 23 Nisan hediyesi ile ilgili etiketler TRT TRT Çocuk 23 Nisan İbrahim Eren Çocuk bayram hediye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.