TRT World'ün Genel Yayın Yönetmeni belli oldu

Temmuz ayında yayın hayatına başlayacak olan, Türkiye'nin ilk İngilizce haber kanalı TRT World'ün Genel Yayın Yönetmenliği'ne gazeteci Erman Yüksel getirildi. TRT'den yapılan açıklamaya göre Yüksel, görevi Selim Atalay'dan devraldı.

Kuruluş aşamasındaki TRT World'ün yönetim ekibindeki değişikliklere bir yenisi daha eklendi. Erman Yüksel TRT World'ün Genel Yayın Yönetmeni oldu.


ERMAN YÜKSEL HAKKINDA

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Yüksel, gazetecilik kariyerine Milliyet Gazetesi’nde başladı.

2011 yılında Dış Haberler ve Ortadoğu masalarında çalışmak üzere Al Jazeera’ye geçen Yüksel, Doha ve İstanbul’da haber merkezlerinin yanı sıra sahada çeşitli görevlerde bulundu, Arap Baharı sırasındaki gelişmeleri, Al Jazeera Türk ve Al Jazeera İngilizce adına takip etti.

2015 yılında, Türkiye'nin ilk İngilizce televizyon kanalı TRT World’e kurulma aşamasında katılan Yüksel, prodüktörlük, Ortadoğu masası şefliği ve haber müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Erman Yüksel, Asala terör örgütünün Türk diplomatlara saldırılarını anlatan Diplomat Katilleri Belgeseliyle Sedat Simavi Yılın Belgeseli ödülüne layık görüldü.

Değişiklik Geçtiğimiz aylarda TRT’nin Dış yayınlardan sorumlu Genel Müdürünün değişmesi ile gerçekleşti.

TRT World kurucularından gazeteci Fatih Er TRT Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştı.

TRT World'ün Genel Yayın Yönetmeni belli oldu ile ilgili etiketler TRT World Erman Yüksel Selim Atalay
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.