TRT World’den Reuters’a misilleme

“Türkiye’de Büro Şefi Yardımcısı” ilanı adı altında siyasi kampanya yapan, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan İngiliz haber ajansı Reuters’ın evrensel gazetecilik kurallarını ve medya ahlakını ayaklar altına bu tavrına TRT World anlamlı bir karşılık verdi.

Londra’da muhabir aradığına dair bir iş ilanına çıkan TRT World, Reuters’ın skandal ilanına göndermeler yaptı.

TRT World Londra’daki muhabir ilanında, İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala Kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekti.

TRT World’den Reuters’a misilleme

KRALİYET ÜZERİNDEN DEMOKRASİ GÖNDERMESİ

TRT World ilanında herhangi bir siyasi lideri hedef almadan “Ard arda gelen Britanya hükümetlerinin Kovid-19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet’in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var” denildi.

İNGİLTERE’DEKİ SİYASİ KRİZE İŞARET EDİLDİ

TRT World ilanında, Reuters’ın ilanına benzer ama daha ölçülü bir dil kullandı. İlanda “İskoç hükümetinin bağımsızlık talepleri İngiltere’nin birliğini tehdit ediyor. Yüksek enflasyon ve poundun değer kaybetmesi İngiltere’nin istikrarsız siyasetini tehlikeye atıyor” ifadeleriyle Thomson Reuters’ın sözde iş ilanına adeta misilleme yapıldı.

REUTERS İŞ İLANI MI VERDİ, SİYASİ MANİFESTO MU YAYINLADI?

Reuters’ın siyasi parti seçim manifestosu gibi görünen skandal iş ilanında “Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var" ifadeleri yer almıştı.

 

 

 

TRT World’den Reuters’a misilleme ile ilgili etiketler TRT
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.