TRT World Forum'a kimler katılmadı?

Bugün kapılarını açan TRT World Forum’da onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında forumu protesto edenlere yüklendi. Erdoğan, "Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini ve terör örgütlerine destek verdiklerini düşünüyorum" dedi.

TRT World'ün düzenlediği foruma katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan“Küreselleşmenin Krizi: Müesses Nizamı Yeniden Değerlendirmek” başlıklı bir konuşma yaptı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERDİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

  Erdoğan konuşmasında forumu protesto edenleri hedef aldı. Erdoğan, "Türkiye’nin bölgeyi terörden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini ve terör örgütlerine destek verdiklerini düşünüyorum" dedi.

Erdoğan, ayrıca, "Perde arkasından toplumları yönetme devri kapanmıştır" diye de belirtti.

KATILMAYANLAR KİMLER?

Yunanistan’ın eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis, geçen hafta Barış Pınarı Harekatı'na tepki olarak foruma katılmayacağını açıklamıştı.

TRT World Forum'a kimler katılmadı?

Varoufakis yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

Devam eden işgal, yalnızca Suriye’nin neredeyse tek başlarına ve kahramanca IŞİD’i mağlup eden Kürt kuvvetlerine yönelik bir saldırı değil, aynı zamanda Türkiyeli demokratların sinsice ilerleyen otoriter rejimi geriletmeye yönelik çalışmasına da bir saldırıdır. İki sebepten dolayı bu konferansa katılmayı çok istiyordum. Bunlardan biri Türkiye ve Yunanistan arasındaki bağları güçlendirmek adına, Türkiyeli demokratlar, akademisyenler ve gazetecilerle yakın ilişki kurmaktı. Bu nedenle davetleri için TRT World’e teşekkür ediyorum. Bununla birlikte TRT World’un Kuzey ve Doğu Suriye’ye olan işgal hareketini şevkle sunmasını gördükten sonra, bu konferansa katılmam imkansız hale gelmiştir. Pek çok Türkiyeli dostumla görüştükten sonra, onlarla dayanışma adına bu konferanstan çekilme kararı verdim.”

 

TRT World Forum'a kimler katılmadı? ile ilgili etiketler Yunanistan Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Barış Pınarı Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.