TRT World ekibine iki ayrı saldırı

ABD'de George Floyd isimli siyahinin polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protestolarda polis şiddeti de artıyor. Polis şiddetinin son hedefi, protestoları takip eden TRT World ekibi oldu. TRT World muhabirleri Sally Ayhan, Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan gösteriler sırasında yaralandı.

ABD'deki ırkçılık karşıtı gösterileri dünyaya aktaran TRT World ekibi, polis şiddetinin son hedefi oldu. 

Washington ve George Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis'te yayın yapan TRT World ekipleri, polislerin göstericileri dağıtmak için kullandığı plastik mermi ve gaz fişekleri ile yaralandı.

GÖĞSÜNDEN VE BACAĞINDAN YARALANDI

Kanalın Washington muhabiri Sally Ayhan, Beyaz Saray'ın önündeki protestoları ve gizli servisin aldığı güvenlik önlemlerini canlı yayında aktardığı esnada, o ana kadarki en sert müdahalelerden biri gerçekleşti.

TRT World ekibine iki ayrı saldırı

Bazı göstericilerin yaralandığı müdahale sırasında Ayhan, plastik mermilerle göğsünden ve bacağından yaralandı.

TRT World ekibine iki ayrı saldırı - Resim : 2

Protestoların ve polis şiddetinin had safhada olduğu bir diğer merkez olan Minneapolis'te de aynı dakikalarda bir başka TRT World muhabiri Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan, yaşananları ekrana taşırken polis şiddetinden kaçamadı. Donovan, kasığına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

TRT World ekibine iki ayrı saldırı - Resim : 3

ABD tarihinin en büyük protestolarına sahne olurken, TRT World tüm dünyanın yakından izlediği olayları sahadaki ekipleriyle en sıcak noktalardan ekranlara taşımaya devam ediyor.

TRT World ekibine iki ayrı saldırı - Resim : 4

AA

TRT World ekibine iki ayrı saldırı ile ilgili etiketler polis muhabir protesto TRT World George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.