Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar

TRT Haber spikerlerinden Sermin Baysal Ata'nın, uzman doktor Ayça Kaya'ya canlı yayın sırasında yönelttiği ''vücuttaki demir eksikliğine karşı demir-döküm tava kullanmanın iyi gelip gelmediği'' sorusu, sosyal medyanın gündemine oturdu. Deneyimli spikeri eleştiri yağmuruna tutan kadar sorduğu sorunun doğru olduğunu belirtenler de vardı. Peki işin aslı ne? İşte detaylar...

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla birlikte Ramazan ayının da başlaması sağlık anlamında insanların kendilerine iki kat daha fazla dikkat etmesi gerekliliğini doğurdu. Bağışıklık sistemine karşı alınması gerekenlerle ilgili televizyonlarda yayınlar yapılırken TRT ekranlarında ilginç anlar yaşandı.

"DEMİR EKSİKLİĞİNE KARŞI DEMİR-DÖKÜM FAYDALI OLUR MU?"

TRT Haber ekranlarında İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, bağışıklık sistemiyle ilgili "Ülkemizin bağışıklık konusunda demir eksikliği açısından taranması lazım. Bu doğrultuda tedavileri yerine koymak lazım. D vitamini eksikliği de bağışıklığı düşürüyor" ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine TRT Haber spikeri Sermin Baysal Ata şu soruyu yöneltti: "Şunu da hemen netliğe kavuşturmak istiyorum. Demir eksikliği konusunda tencere-tava gibi demir-döküm malzemeler kullanmak faydalı olur mu?"

Dr. Kaya da büyük bir soğukkanlılıkla soruya "Hayır olmaz, pekmez de faydalı olmaz" sözleriyle karşılık verdi.

ATA OLAYA AÇIKLIK GETİRDİ

Söz konusu haberin çeşitli basın organlarında ve sosyal medya hızla yayılmasının ardından açıklama yapan Ata, ''Dün akşam konuğuma yönelttiğim “Demir eksikliği”ile ilgili soru sosyal medyada tartışma konusu olmuş.

1.Bu,bilim insanlarının da tartıştığı bir konudur. Merak edenler bu konuyla ilgili bir çok makale bulabilir,literatüre bakabilir.

2.Bu aynı zamanda bazı izleyicilerimizin de bize yönelttikleri bir sorudur.Bir moderatör olarak izleyicilerimizin merak ettiği soruları konuğuma yöneltmemden daha doğal bir şey olamaz.

Bilim insanlarının tartıştığı ,bazı izleyicilerimizin de merak ettiği bir konuyu gündeme getirmem nedeniyle maruz kaldığım art niyetli ve kaba eleştirileri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.'' ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sermin Baysal Ata'nın sorusu ise kimi kesimler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Fakat bazı kullanıcılar, Ata'nın deneyimli bir spiker olduğuna vurgu yaparak, sorulan sorunun sanılanın aksine doğru bir teze dayandığını vurguladı. 

Gazeteci Serra Karaçam, ''Sermin Ata vasat spikerlerden değildir. Bu hışma uğramasına üzüldüm. Çünkü hak etmiyor. Demir dökümle ilgili soru neden doğru bakınız.'' diyerek meslektaşına destek çıktı.

Ayrıca destek mesajında bir de link paylaşarak tartışmalara konu olan 'demir döküm' meselesine ilişkin bir de makaleye yönlendirdi.

 

Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar

Söz konusu makaleyi paylaşan Bora Yıldırım isimli kullanıcı ise, ''Bu soru 2 nedenle doğru. İlk neden herkesin merakını gidermesi. İkincisi ise bu konuda akademik çalışmaların olması ve döküm mutfak gereçlerinin anlamlı bir fark yaratma kapasitesi.'' ifadelerini kullandı.

Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar - Resim : 2 

İşte Ata'nın paylaşımına gelen destek mesajlarından bazıları; 

TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan:

Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar - Resim : 3

Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda:

Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar - Resim : 4

Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar - Resim : 5

 

Demir-döküm tava kullanmak demir eksikliğine iyi gelir mi? İşte detaylar ile ilgili etiketler TRT TRT Haber doktor ayça kaya Sermin Baysal Ata bağışıklık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.