TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT World Forum 2020'de konuştu!

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT World Forum 2020'nin açılışında yaptığı konuşmada Forum aracılığıyla "kısık seslere ses olduklarını" belirterek, "Pandemi sonrası dönemde uluslararası düzendeki değişimler teması etrafında bir etkinlik düzenlerken sadece güçlülerin sesini değil, aynı zamanda dezavantajlı olanların ve ezilenlerin sesini de duyurmaya çalışıyoruz." dedi.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren TRT World Forum açılış töreninde konuştu.

Eren'in konuşmasından satır başları;

"Geçtiğimiz seneler içerisinde dünyada bir kutuplaşma olduğunu ve maalesef çatışmaların arttığını gördük. Bu da milyonlarca insanın yaşamını tehlikeye attı. Koronavirüs pandemisi ve akabinde yaşananlar aslında insan güvenliğine en büyük tehdidi oluşturuyo ve bu ayrışmaların daha da derinleşmesine sebep oluyor. Aynı zamanda yeni bir takım açılımlar da söz konusu olabilir.

"GEÇTİĞİMİZ 4 YILDA ÇOK ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTIK"

TRT World Forum olarak biz bu alanda çalışmalar göstermeye devam edeceğiz. Hem bölgesel hem de uluslararası anlamda zaten geçtiğimiz 4 yılda çok önemli başarılara imza attık. Her sene bin beş yüzden fazla konuşmacı ve katılımcı biraraya geldi. Çeşitli konuları masaya yatırdılar. Yenilikçi çözümler bulmaya çalıştılar.

2019'daki düzenlediğimiz forumda kürselleşmeyi, riskler ve fırsatlarla birlikte masaya yatırdık. Birçok diplomat, katılımcı ve konuşmacıyla sorunlarımızın küresel mahiyeti ve bir takım girişimlerin bunları çözmek için ortaya konmaması değerlendirildi.

"BÜTÜN DÜNYANIN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GEREKİYOR"

Forumumuzdan iki ay sonra koronavirüs baş gösterdi. Biz kez daha gördük ki dünyanın bir köşesindeki sorunların üzeri kapatılamıyor ve bütün dünyanın birlikte hareket etmesi gerekiyor.

Bu yılki forumumuzda 'Değişen dinamikler' temasını benimsedik. Dünyamızın artık ne kadar küresel bir toplum olduğunu gözler önüne sermiş olduk.

Masaya yatıracağımız konuların başında Halk sağlığı konusunda tehditlerin ne olduğu ve insani yardım gibi konular ele alınacak.

"MAZLUMLARIN SESİNİ DUYURMAK İSTİYORUZ"

Burada pandemi sonrasındaki dönemde yaşanan uluslararası değişiklikleri ele alacağız. Mazlumların sesini duyurmak istiyoruz. Sadece güçlülerin sesini duyurmak istemiyoruz.

Pandemi olumlu anlamda reformun önün açmış olsa da aslında artmakta olan uçurumu da daha belirgin hale getirdi. Biz tarihi yanlışları düzeltmek için inisiyatif almazsak bu olumlu değişim fırsatını kaçırmış oluruz.

İster hoşumuza gitsin, ister gitmesin hepimiz aynı gemideyiz. Amacımız bu mesajı daha fazla paylaşmak."

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT World Forum 2020'de konuştu! ile ilgili etiketler İbrahim Eren TRT World TRT World Forum 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.