Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor!

Türkiye'nin en çok izlenen belgesel kanalı TRT Belgesel 10 yaşında! Geçtiğimiz akşam TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren'in katılımıyla düzenlenen gecede TRT Belgesel'in yeni içeriği ve logosu tanıtıldı.

TRT Belgesel Kanalı yeni yayın dönemine içeriğini ve logosunu değiştirerek başladı.38 ülkede 44 yapım, 400 bölüm insan hikayesi ile yeni yolculuğuna başlayan TRT Belgesel bundan böyle "İnsanı anlamak hayatı anlamaktır" mottosu ile yoluna devam edecek.

 TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren, logo ve marka kimliğinin bir sonuç olduğunu, asıl içeriklerin değişmeye devam ettiğini söyledi. Eren "Biz yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir TRT Belgesel'in üzerinde çalışıyoruz. İçeriklerimizin hepsi tamamen yerli yapım. Yüzde 90'a yakını bizim ürettirdiğimiz yapımlar." dedi.

Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor!

Yerli yapımların kalite olarak uluslararası standartlara sahip olduğunu belirten Eren, "Biz Türkiye'den bakan bir gözle dünyayı hem Türk hem de uluslararası izleyiciye anlatıyoruz." diye konuştu.

 "PEK ÇOK FARKLI COĞRAFYADA SESSİZLERİN SESİ OLACAĞIZ"

Yeni dönem için Sirkeci Garı’nda tanıtım gecesi düzenlendi. İbrahim Eren ile kanal koordinatörü Süleyman Tezgel değişimi anlattı.

Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor! - Resim : 2

Eren, Sirkeci Garı'ndaki konuşmasında da "İnsanı anlamak hayatı anlamaktır" diyerek, "Biz başkasının tuttuğu aynadan kendimize bakmayı reddediyoruz. Çünkü biz suskun bir simanın ardındaki hüznü anlarız. Çünkü biz onların sesiyiz. Biz artık pek çok farklı coğrafyada sessizlerin sesi, yaşananların tanığı, acının, hüznün, umudun kısaca hayatın dile gelmesinin ekrandaki adı olacağız." ifadelerini kullandı.

TRT Belgesel Koordinatörü Süleyman Tezgel de TRT Belgesel ekiplerinin dünyanın farklı yerlerinde büyük emekler harcayarak belgeselleri izleyiciye aktarmaya çalıştığını söyledi.

Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor! - Resim : 3

38 ülkeden 44 yapım 400 bölüm halinde belgesel yeni yayın döneminde TRT Belgesel ekranında olacak.

Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor! - Resim : 4

TRT Belgesel Kanalı'nın yeni logosu ve yeni yayın dönemi tanıtım gecesine çok sayıda davetli katıldı.

Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor! - Resim : 5

Mercan Dede, Serkan Çağrı ve Göksel Baktagir de gecede bir konser verdi.

 

Yeni yayın dönemine bomba gibi başlıyor! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.