TRT bandrol ücretleri artırıldı! İşte yeni oranlar

TRT bandrol ücretleri listesi güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar Resmi Gazete'nin 26 Mayıs 2022 tarihli sayıda yayımlandı. Karar göre; cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8'den yüzde 14'e, bilgisayar ve tabletlerde de yüzde 2'den yüzde 4'e yükseltildi. Televizyon, video kameralar ve radyolarda yüzde 16 olan oran ise sabit bırakıldı.

Cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi ürünlerdeki TRT bandrol ücretlerine zam yapıldı.

TRT bandrol ücretlerinin artışına dair karar Resmi Gazete'nin 26 Mayıs 2022 tarihli sayısında yayımlandı. “Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”a göre; bandrole tabi eşyanın cins ve gümrük tarife istatistik pozisyonlarının (GTİP) yer aldığı liste değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar gereği; ilave bir yazılım veya donanım desteği olsun veya olmasın doğrudan, internet üzerinden veya başka bir yolla her türlü görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazların bandrol oranları artırıldı.

Buna göre; televizyon, video kameralar ve radyolarda yüzde 16 olan oran sabit kaldı ancak cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8'den yüzde 14'e, bilgisayar ve tabletlerde de yüzde 2'den yüzde 4'e yükseltildi.

Radyolu ve/veya TV’li ışıldak, radyolu kulaklık, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu adım sayar, radyolu kalemler, radyo ve/veya TV’li banyo sistemleri, navigasyon cihazları, radyo ve/veya TV eklentili koşu bantları, radyo ve/veya TV eklentili buzdolapları, DVD-VCD player ve benzerleri, cep tipi MP3/MP4 çalar ve benzerleri, ev sinema sistemleri, taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazlarında ise yüzde 8 olan TRT bandrol payı yüzde 14 oldu.

 

TRT bandrol ücretleri artırıldı! İşte yeni oranlar ile ilgili etiketler TRT Resmi Gazete TRT bandrol ücreti TRT bandrolü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.