'Tropik Trump', orijinalinin izinde: Kaybetsem bile koltuğu bırakmam!

Geldiği ilk günden beri izlediği aşırı sağcı politikaları ve sorunlu söylemleriyle Donald Trump ile arasında büyük benzerlikler bulunan Brezilya'nın popülist Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, yıllardır uluslararası basında 'Tropik Trump' olarak tanınıyor. Bolsonaro, Donald Trump için 'siyasi idolüm' demişti. Tropik Trump, orijinalinin izinden gidecek gibi görünüyor. Yaptığı açıklamada, 'eğer seçimlerde hile olduğunu düşünürsem, kaybetsem bile koltuğu devretmem' ifadelerinde bulundu.

Seçimlerin yapılmasına nispeten uzun bir süre kalmış olmasına rağmen şimdiden oy sürecinde hile yapılabileceğini söyleyen ve buna yönelik adımların yolunu yapan Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, kaybederse görevi devretmek için tek bir şartı olduğunu söyledi.

PANDEMİNİN VARLIĞINI SORGULAMIŞTI: İSTİFA ÇAĞRILARI YAPILIYOR

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede durumu ciddiye almadığı, halkı yanlış yönlendirdiği ve çok daha fazla insanın ölmesine yol açtığı gerekçesiyle bu konudaki adımları halihazırda Senato'da soruşturulan Brezilya lideri Jair Bolsonaro'ya bir kesim tarafından istifa çağrıları yapılıyor.

İLK GÜNLERİNDEN BERİ TROPİK TRUMP OLARAK TANINIYOR

Ancak Bolsonaro'nun, yolsuzluk davalarında verilen kararların iptalinin ardından yeniden aday olmasının önü açılan eski solcu lideri Luiz Inacio Lula da Silva'nın önde götürmesi beklenen Ekim 2022 başkanlık seçimleriyle ilgili son açıklaması, Brezilya'da da ABD'de son seçimde yaşananların tekrarlanabileceğinin sinyalini verdi.

'SEÇİMDE HİLE YAPILIRSA KOLTUĞU BIRAKMAM'

Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan Bolsonaro, seçimde kaybetmesi halinde görevi elbette ki devredeceğini ama hile yapılmışsa koltuğu bırakmayacağını açıkladı.

BOLSONARO, TRUMP İÇİN 'SİYASİ İDOLÜM' DEMİŞTİ

Bolsonaro'nun 2018'de göreve geldiğinden beri ülkede seçmen hileleri yapıldığına dair ortaya attığı iddialar, aşırı sağcı başkanın, 'siyasi idolü' olan eski ABD lideri Donald Trump'ın izinden gidebileceğinin habercisi olarak yorumlanıyordu. Zira Bolsonaro, Trump'ın geçen yılki seçim kaybetmesinin ardından hile yapıldığını söylemesi ve destekçilerinin Kongre'yi basmasıyla devam eden olaylara desteğini açıklamıştı.

'Tropik Trump', orijinalinin izinde: Kaybetsem bile koltuğu bırakmam! ile ilgili etiketler Trump seçim bolsonaro pandemi devretmem gitmem tropik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.