Tropik fırtınayla ilgili nasıl tedbirler alınmalı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün uyarısını yaptığı tropik fırtına ile ilgili konuşan Türk Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, fırtınayla ilgili bölgede yaşayan insanların alabileceği tedbirleri anlattı.

Tropik fırtınanın 'mini tayfun' olduğunu belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, fırtınanın İstanbul'dan Antalya'ya kadar etkili olabileceğini, bunu tam olarak tahmin etmenin çok güç olduğunu söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre: Özellikle kıyı kesimlerinde yaşayan vatandaşları uyaran Kadıoğlu, "Kıyıdaki teknelerin karaya çekilmesi gerekiyor. Gündelik hayatınızı fırtınanın olmadığı saatlere göre ayarlayın. Çatılar önemli bir problem oluşturabilir. Balkonda eşya bırakmayın. Özellikle dışarıda bırakılan eşyalar fırtınanın etkisiyle zarara yol açabilir" dedi. Kadıoğlu uyarılarını şöyle sürdürdü:

İNŞAAT SAHİPLERİNE UYARI

"Su baskını tehlikesinin yanı sıra, tabela ve ağaçlar da etkilenebilir. İnşaat sahipleri mutlaka ama mutlaka dışarıda kalas, tuğla gibi malzemelerini bırakmamalı"

FIRTINANIN GÜCÜ SICAK DENİZ SUYUNDAN GELİYOR

Tropik fırtınanın gücünün sıcak deniz suyundan geldiğini aktaran Kadıoğlu, "Fırtına eğer sıcak olan denizin üstünden giderse şiddeti artar. Ancak adaların üzerinden giderse şiddeti azalabilir" diye konuştu.

Tropik fırtınayla ilgili nasıl tedbirler alınmalı? ile ilgili etiketler Mikdat Kadıoğlu Uyarı tropik fırtına
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.