Trendyol'dan 'çocuk ticareti' iddialarına açıklama

ABD merkezli e-ticaret sitesi Wayfair ile ilgili ortaya atılan 'çocuk ticareti' iddiası sonrası gözler Trendyol'a çevrilmişti. Trendyol fahiş fiyatlara satılan çocuk kıyafetleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında sosyal medyada belirtilen fiyatlardan hiç satış yapılmadığını belirten Trendyol, yüksek fiyatların veri girişleri ile ilgili hatalı işlemlerden kaynaklandığını bildirildi.

Türkiye'nin en ünlü e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol'da da bazı çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlara satılması akıllara 'çocuk ticareti' iddiasıyla gündemde olan Wayfair sitesini getirdi.

 Wayfair'ın yankıları sürerken, Trendyol'dan iddialara ilişkin bir açıklama geldi. Ürün fiyatlarının satıcılar tarafından belirlendiğinin vurgulandığı açıklamada yüksek fiyatların "veri girişleri ile ilgili hatalı işlemler" nedeniyle olduğu belirtildi.

O FİYATLARDAN SATIŞ YAPILMADI

Trendyol, sosyal medyada yer alan fahiş fiyatlı ürünlerin satışının yapılmadığını belirttiği açıklamasında ürünlerin gelen şikayetlerin hemen ardından kaldırıldığını söyledi.

 İşte Trendyol'dan yapılan o açıklamanın tamamı:

"Trendyol olarak hassasiyetle yakından takip ettiğimiz sosyal medyadaki iddialara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Türkiye’nin Trendyol’u olarak onbinlerce satıcıyı müşterimizle buluşturduğumuz Pazaryeri modelimizde ürün isimleri, açıklamaları ve fiyatları satıcılarımız tarafından belirlenmektedir. 15 milyondan fazla ürün bulunan platformumuzda, veri girişleri ile ilgili hatalı işlemlerle karşılaşılabilmektedir. Hatalı veri girişlerini ve her türlü ayrımcılık içeren söylemleri takip ediyor ve satıcılarımızı bilgilendirerek platform kuralları gereği, ürünleri yayından kaldırıyoruz. ‘Şikayet et’ özelliği ile müşterilerimiziden aldığımız bildirimleri de ivedilikle inceliyoruz. Ayrıca platform olarak satıcılarımızın hatalı veri girişlerini ve operasyonlarını iyileştirmeye yönelik eğitimleri düzenli olarak gerçekleştirmeye ve kontrol mekanizmalarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Sosyal medyadaki iddialarda yer alan ürünlerle ilgili yaptığımız incelemelerde, belirtilen fiyatlardan hiç satış yapılmadığı ve bu durumun veri girişlerindeki hatalardan kaynaklandığı gözlenmiştir. Türkiye’nin Trendyol’u olarak markamızın böyle bir iddia ile yan yana gelmesinden son derece üzgünüz. Böyle bir konuda kamuoyunda oluşan haklı hassasiyeti en içten şekilde paylaştığımızı ve konunun kesinlikle karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz."

Trendyol'dan 'çocuk ticareti' iddialarına açıklama

Trendyol'dan 'çocuk ticareti' iddialarına açıklama ile ilgili etiketler Trendyol e-ticaret Çocuk WayFair
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.