Trendyol hakkında çirkin iddia!

Wayfair skandalı dünyayı ayağa kaldırdı! ABD'de e-ticaret sitesi üzerinden çocuk ticareti yapıldığı söylentilerinin ortaya atılması üzerine, Türkiye'de de benzer bir durum yaşandığına yönelik suçlama gündeme getirildi. Popüler bir sözlük sitesinde, Trendyol ile ilgili karalama kampanyası başlatıldı. Trendyol'un da ABD'yi karıştıran çocuk ticareti skandalında kullanıldığı iddia edildi. Trendyol ise suç iddiasına konu ürün girişlerini sayfasından kaldırdı

Tüm dünya, dün gece saatlerinde ortaya çıkan Wayfair e-ticaret sitesi skandalı ile sarsıldı. ABD kaynaklı korkunç iddialar ilk kez Reddit'te bir kullanıcı tarafından ortaya atıldı. 

Sonrasında ise Wayfair ile ilgili yasadışı çocuk satışı skandalının Türkiye'ye de sıçradığı öne sürüldü ve popüler alışveriş sitesi Trendyol hakkında çirkin bazı iddialar ortaya atıldı.

Somut bir kanıt olmaksızın hedef gösterilen Trendyol'a anonim bazı hesaplar ve sözlük sitelerindeki bazı kullanıcılar tarafından suçlamalar yöneltildi. Kısa sürede yayılan bu iddialar sosyal medyada gündem oldu.

Bu çirkin iddiaların hemen ardından ise ilk olarak Ekşisözlük üzerinde yer alan iddiaların bulunduğu bazı başlıklar kaldırıldı.  Ancak kaldırılmayan başlıkların da olduğu görüldü.

Trendyol hakkında çirkin iddia!

Söz konusu iddia hakkında somut kanıt olmaksızın suçlanan Trendyol bu çirkin suçlamalar hakkında bir açıklama yayınladı:

 

Trendyol

Diğer yandan aynı iddialar Donanımhaber isimli forum sitesinde de gündeme getirildi;

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 3

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 4

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 5

TRENDYOL'DA ÜRÜN SATAN BAZI FİRMALAR HEDEF TAHTASINDA

Diğer yandan, Twitter fenomenlerinden 'Medya_Muhtari' o iddiaları bir adım öteye götürerek, Trendyol'da satılan bazı ürünleri teşhir etti.

Söz konusu ürünlerin çocuk ticaretinde kullanıldığını iddia edilirken, "Bu gece operasyon şart! Trendyol'da bu satıcıların bilgisi vardır. Bu dehşet verici detaylar açığa kavuşturulmalı... Alakasız ürünlerde bebek beden numaraları, bebek yaş bilgileri ne alaka? Neler oluyor canım ülkemde.?" notu ile adli makamlara çağrıda bulunuldu.

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 6

Binlerce kişi tarafından beğenilen o paylaşımda şu ürünlere yer verildi;

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 7

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 8

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 9

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 10

ŞÜPHELİ ÜRÜNLERİN SATIŞI DURDURULDU!

Ayrıca, Trendyol'un söz konusu iddialar üzerine suçlamalara konu ürünleri sayfalarından kaldırdığı dikkat çekti. 

İlgili ürünlerin sayfalarına girildiğinde "404" hatası ile karşılaşıldığı gözlendi.

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 11

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 12

Trendyol hakkında çirkin iddia! - Resim : 13  

WAYFAIR SKANDALI NEDİR?

Mobilya ve ev eşyaları satan e-ticaret şirketi WAYFAIR, inanılmaz bir suçlama ile gündeme geldi. Twitter ve Reddit’te Wayfair ‘in kaçırılan çocukların ticaretini yaptığı iddia edildi.. İddialar komplo teorileri mi yoksa gerçek mi? Bu sorunun yanısı ise şu an için bilinmiyor...

 

Trendyol hakkında çirkin iddia! ile ilgili etiketler Trendyol WayFair
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.