Trakya usulü düğün! Azra Akın ile Atakan Koru dünya evine girdi...

2002 Dünya Güzeli Azra Akın ile dünya evine giren Atakan Koru’nun kim olduğu magazin gündeminde merak edildi. 2002 yılında Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, erkek arkadaşı Atakan Koru ile Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi’nde nikah masasına oturdu. Peki Azra akın kiminle evlendi? Atakan Koru kimdir? Nasıl tanıştışar? İşte Atakan Koru ve Azra Akın hayatıyla ilgili detaylar...

Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, erkek arkadaşı Atakan Koru ile Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi’nde nikah masasına oturdu. Çiftin nikahını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat kıydı. Nikaha, çiftin ailesi ve yakın arkadaşları katıldı. Peki Azra Akın'ın evlendiği Atakan Koru kimdir? Nasıl tanıştılar? Azra Akın'ın hayatına nasıl girdi? Kaç yaşında evlendiler? İşte çiftin hayatına dair ayrıntılar...

2002 yılında Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, erkek arkadaşı Atakan Koru ile Keşan İlçesi’ne bağlı Bahçeköy’deki bir kır lokantasının bahçesinde düzenlenen Trakya’ya özgü düğün töreniyle evlendi.Düğünde davetlileri, kapıda Azra Akın’ın anne ve babası Ayda ve Nazım Akın ile Atakan Koru’nun anne ve babası Seniye ve Ahmet Koru karşıladı. Düğüne modacı Cemil İpekçi ve çok sayıda davetli katıldı.
azra1

Azra Akın canlı müzik eşliğinde Trakya oyunlarını oynarken kendisinden geçti. Gelin hanımın mastika performansı beğenildi…

Azra Akın, Cemil İpekçi imzasını taşıyan gelinlikle düğüne geldi.

Atakan Koru ise lacivert takım elbiseyi tercih etti. Çift, düğünden önce gazetecilere açıklama yaptı.

azra3
Azra Akın ve Atakan Koru, oldukça heyecanlı olduklarını söyledi. Azra Akın, gelinliğinin 2 aylık bir sürede Cemil İpekçi tarafından hazırlandığını ifade ederek, “Cemil benim için çok özel biri. Bizim birbirimize uğur getirdiğimizi düşünüyorum. Bu düğünde beraber olmak beni çok mutlu etti. Aynı zamanda gelinliğimi hazırladı. Bu benim için çok anlamlıydı. İğne oyasıyla işledi. Cemil, bu toprakların kültürü ve zamanın ruhunu çok iyi harmanlayan biri. O yüzden çok mutlu oldum” dedi. Azra Akın, çekimlerine Ekim ayında yurtdışında başlanacak sinema filmi projesi olduğunu da söyledi.

azra6

“ÇOK ÖZEL YANLARINI BİLİYORUM”

Atakan Koru, bir dünya güzeliyle evlendiğinin hatırlatılması üzerine, “Azra dünya güzeli ama aynı zamanda benim için Azra. Çoğu insanın bilmediği çok özel yanlarını biliyorum. Ondan çok değerli, bu da beni çok mutlu ediyor. Balayını bir süre erteledik. İşlerin yoğunluğu” diye konuştu.

azra10

EVLİLİK TEKLİFİ BREZİLYA’DA

Düğün hazırlıklarının zorlu olduğunu söyleyen Atakan Koru, evlilik teklifini ise Brezilya'da ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Düğün hazırlıkları her zaman stresli oluyor. Aynı zamanda çok keyifli. Biz de tadına varmaya çalıştık. Evlilik teklifini yurt dışında ettim. Brezilya'da karnavalda özel bir anda oldu.” Evlilik teklifiyle alakalı konuşan Azra Akın ise, “Çok ilginç bir durum oldu. Hiç beklemediğim bir anda oldu. Bayağı bir şok geçirdim.” diye konuştu.

BALAYI ERTELENDİ

Gazetecilerin “Dünya Güzeli ile evleniyorsunuz. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Atakan Koru; “Tabii ki Azra dünya güzeli ama benim için Azra, çoğu insanın bilmediği özel anlarını biliyorum. Onlar çok değerli ve beni çok mutlu ediyor.” Diyerek cevap verdi. Balayının nerede olacağı sorusuna ise Azra Akın ve Atakan Koru çifti; “Balayını bir süreliğine erteledik. İşlerin yoğunluğu diyebiliriz. İkimiz de yoğunuz. Azra'nın bir projesi var. İnşallah rahat bir sürede balayına çıkacağız” dedi.Açılış dansının ardından düğün, roman havaları ve Trakya havaları ile gecenin geç saatlerine kadar neşe içersinde devam etti. Öte yandan düğüne katılan ünlü modacı Cemil İpekçi ise Davul eşliğinde uzun süre sahnede göbek attı.

31251

ATAKAN KORU KİMDİR?

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Atakan Koru, Aslen Edirne Keşanlıdır.

Üniversite lisansını İşletme Mühendisliği bölümünde tamamlayan İstanbul'da meşhur bir alışveriş merkezinde kafe işletmeciliği yapıyor. İngilizce, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca olmak üzere dört dil bilen Atakan Koru’nun ziraat mühendisi olan babası Ahmet Koru ve annesi emekli öğretmen Seniye Koru, İpsala merkezde mütevazi bir yaşam sürdürüyor. Çiftçilikle ve ticaretle uğraşan Atakan Koru’nun ailesi, binlerce dönüm tarım arazisinde çeltik üretimi yapıyor.

1464417612762

AZRA AKIN KİMDİR

Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932'de Keriman Halis’in ardından Türkiye'ye Istanbul’a ikinci defa getiren kişi olmuştur.
Bu unvan 1954'te bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.
Manken - modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.
2004'te başrolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır.
2009'da Sadri Alışık Tiyatrosu’nda 72. Koğuş adlı oyunda rol almıştır. Acun Medya tarafından Show Tv’de düzenlenen Ypk Böyle Dans yarışmasında yarışmacı olarak bulunmuştur.
2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012'de M.U.C.K dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı.
Son olarak 2014 yılında konuk olarak Arkadaşım Hoşgeldin'e katılmıştır. Eylül 2014'te vizyona giren Çilek isimli filmde başrol olarak oynamıştır.
2015'te başrollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu'nun paylaştığı Poyraz Karayel dizisine Çiğdem karakteriyle katıldı.

Adı Soyadı: Azra Akın
Doğum Tarihi: 8 Aralık 1981
Nereli: Almelo, Hollanda
Burcu: Yay
Kilosu: 52
Boyu: 1.76
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Eğitim Durumu: Bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür.
Sevgilisi: Atakan Koru
Evli mi: Hayır
i: Yok
Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/azraakin
Twitter Hesabı: https://twitter.com/akin_azra

AİLE YAŞAMI

Babası aslen Uşak'ın Karahallı ilçesinden bir zamanlar Eskişehirspor'da futbol oynamış Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun ve şimdi tercümanlık yapan Nazım Akın, annesi ise Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinden Hollanda'da öğretmenlik yapan Ayda Akın'dır. Aile 1971 yılında Hollanda'ya yerleşmiştir. Akın'ın kendisinden iki yaş küçük Doruk adlı bir kız kardeşi vardır.

Azra Akın, Hollanda'da bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür.

TANINMA DÖNEMİ

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. Bu yarışma sonucu Miss World yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma, bu ülkede Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşılaşınca Londra'ya alınmıştır. Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye Istanbulma ikinci defa getiren kişi olmuştur. Bu unvan 1954'te bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.

Manken - modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

2004'te başrolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır. 2009'da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Kemal Başar'ın yönetmenliğinde, 72. Koğuş adlı oyunda rol almıştır. Acun Medya tarafından Show TV'de düzenlenen Yok Böyle Dans yarışmasında yarışmacı olarak bulunmuştur. 2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012'de M.U.C.K. dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı. Son olarak 2014 yılında konuk olarak Arkadaşım Hoşgeldin'e katılmıştır. Eylül 2014'te vizyona giren Çilek isimli filmde başrol olarak oynamıştır.[1]2015'te başrollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu'nun paylaştığı Poyraz Karayel adlı diziye, Çiğdem karakteriyle katıldı.

Trakya usulü düğün! Azra Akın ile Atakan Koru dünya evine girdi... ile ilgili etiketler Azra Akın Cemil İpekçi atakan koru
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.