Trafikte yeni dönem! Bu kurallara uyulmadığı takdirde tazminat davası açılacak! İşte o kurallar...

Trafik kurallarına yeni düzenlemeler getirildi. Resmi Gazete 'de yayımlanan bildiriye göre Karayolları Trafik Yönetmenliği tarafından yapılan değişiklikler 16 Ağustos Salı günü yürürlüğe girdi. Bir diğer bildiriye göre herhangi bir kaza durumunda bu kurallara uyulmadığı takdirde yolcu hatalı sayılarak tazminat davası açılabilecek. İşte uyulması gereken o kurallar ve detayları...

Herkesin gündelik sorunlarından biri olan ve hayatımızın en önemli noktası trafikte yeni dönem başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bildiriye göre Karayolları Trafik Yönetmeliği değiştirildi. İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler yaya veya taşıtla trafiğe çıkan herkesi ilgilendiriyor.

Getirilen kurallarla trafikte yeni döneme girilmesinin ardından uygulanabilecek cezalar da açıklandı. Herhangi bir kaza durumunda sigorta şirketleri kemer takılmaması durumunda yolcuyu hatalı sayarak yolcuya tazminat davası açabilecekler. Araçların yanı sıra Otobüs, ve minibüslere getirilen kurallara uyulmadığı takdirde polise bildirilerek gerekli ceza uygulanacak.

PEKİ BU KURULLAR NELERDİR? 

Otomobillere getirilen kemer kuralı artık otobüs ve minibüslerde de uygulanacak. Otobüs ve minibüslerde tüm yolcular kemer takmadan harekete izin verilmeyecek. Kurala uyulmadığı takdirde polise bildirilecek.

Bisiklet, motosiklet ve scooter kullanan vatandaşlara yelek ve gözlük kuralı getirildi. Gece kullanılması durumunda zorunlu olarak 'reflektif' yelek giyecekler. Aynı zamanda kaskın yanında renkli veya renksiz koruma gözlüğü takma koşulu getirdi. Kaskında koruma gözlüğü olanlar bu kuralın dışında.

Trafikte yeni dönem! Bu kurallara uyulmadığı takdirde tazminat davası açılacak! İşte o kurallar...

Taksi, minibüs ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarında çocuklar için kemer takmak zorunlu hale getirildi. Taksilerde en az 1 adet, minibüs ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlarda toplam koltuk sayısının en az 10'da 1 oranında çocuk kemer bağlama sistemi olacak.

Yönetmeliğe ayrıca ‘2918 sayılı Kanunun 78’inci maddesine istinaden işlem yapılan araçlarda bulunan sürücü ve yolcular gerekli koruyucu tertibatları usulüne uygun olarak takmadan aracın karayolunda seyrine izin verilmez’ hükmü eklendi.

Öğrenci servisleri için de "Her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat bulundurma; her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistemler kurma; tüm koltukları görecek şekilde iç ve dış kamera ile en az otuz gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurma zorunluluğu” kuralı getirildi.

Trafikte yeni dönem! Bu kurallara uyulmadığı takdirde tazminat davası açılacak! İşte o kurallar... ile ilgili etiketler Trafik trafik kuralları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.