Trafik sigortasında yeni dönem resmen başladı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor!

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortası hakkında yeni düzenleme geldi. SEDDK, zorunlu trafik sigortasında yapılan düzenlemenin detaylarını açıkladı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sektörde en fazla soruna neden olan zorunlu trafik sigortası ile ilgili yepyeni bir karara imza attı. Alınan yeni karar kapsamında zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınma halleri yeni düzenlemeye tabi tutuldu.

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortası düzenlemesi kapsamında detaylar dikkat çekiyor. Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre SEDKK tarafından trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınma halleriyle ile ilgili gelen düzenlemeler için yeni bir genelde yayımlandı.

TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÜZENLEME

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), yayımladığı yeni bir genelge ile zorunu trafik sigortasında yeni bir düzenleme yaptı. Genelgeye göre trafik sigortasında geçmiş ay ve yıl ortalamalarına göre belirgin düşüşlerin görülmesi poliçe düzenlemekten kaçınma olarak değerlendirilecek.

Bir sigorta şirketi tarafından son 1 yılda düzenlediği poliçe sayısının, son 3 yıl içindeki aynı döneminde düzenlenen ortalama poliçe sayısına göre yüzde 20 ya da daha fazla azalması ile ilgili düzenleme yapıldı. Ayrıca son 3 ayda düzenlenen poliçe sayısının, son 3 yılın aynı döneminde düzenlenen poliçe sayısına göre yüzde 30 veya daha fazla azalması, son 1 ayda düzenlenen poliçe sayısının son 3 ayda düzenlenen aylık ortalama poliçe sayısına göre yüzde 30 veya daha fazla azalması poliçe düzenlemekten kaçınma halleri arasında sayıldı.  

25 MİLYON ARAÇ SAHİBİNİ KAPSIYOR!

Trafik sigortasında yeni dönem resmen başladı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor!

25 milyon araç sahibini ilgilendiren trafik sigortası konusunda SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu açıklamalarda bulundu. Piyasa yapıcı oyuncuları daha yakından takip edip, piyasa bozucu işlem ve oyunculara yönelik gerekli tedbirleri hızlıca alacaklarını ifade etti.

Ayrıca hasar ödemelerinin tüm artışların üzerine çıkması nedeniyle de sigorta şirketlerinin zorluk yaşadıkları da aktarıldı. 2022 yılı verilerine göre yıl sonunda sektörde yeşil kart hariç zorunlu trafik sigortası prim üretimi toplam 52.9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Trafik sigortasında yeni dönem resmen başladı! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! ile ilgili etiketler Trafik sigorta Araç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.