Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili!

Sayısı ve birbirine benzerliği çok fazla olan trafik işaretleri, özellikle ehliyet yazılı ve direksiyon sınavına girecek varandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, trafik levhaları, işaretleri ve tanzim işaretlerinin anlamları! Tüm detaylar haberimizde...

Tehlike uyarı işaretleri sürücü ve yay güvenliği için önem arz ediyor. Trafik işaretleri içinde en önemli kategorilerden biri olan tehlike uyarı işaretleri, can güvenliği için çok önemlidir. Sürüş güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken trafik uyarı işaretlerinde 54 adet ikaz tabelası var. Bu trafik işaretlerine eksiksiz uyulmalı ve trafik kurallarına uymak alışkanlık haline getirilmedir.

TEHLİKELİ UYARI İŞARETLERİ

Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili!Trafik tanzim işaretleri yayları ve sürücüleri olası tehlikelere karşı korumakta ve istenmeyen durumlara karşı önlem oluşturmaktadır. 69 farklı ikazdan oluşan trafik tanzim işaretleri yol ve çevre etkenlere göre oluşturulmuş ve tehlikelerden korumak için tanzim edilmiştir. Trafik tanzim işaretleri, ağırlık, yükseklik ve miktar belirten tabelalardan oluşmaktadır.

TRAFİK TANZİM İŞARETLERİ

Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili! - Resim : 2

Yol güvenliğinin sağlanması için oluşturulan bilgi işaretleri, sürücülere yol hakkında bilgiler veren semboller içerir. İstikamet, yer ve çeşitli bilgi içeriklerinden oluşan trafik bilgi işaretlerinde 118 adet işaret vardır.

TRAFİK BİLGİ İŞARETLERİ

Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili! - Resim : 3

Yol üstünde durulup durulmayacağını gösteren durma ve park etme işaretleri, toplam 10 adet işaretten oluşur. Bu işaretlerin amacı yol üzerinde park edilip edilemeyeceğini göstermektir.

DURMA VE PARK ETME İŞARETLERİ 

Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili! - Resim : 4

Yatay işaretleri yol üzerinde yer alan sembollerle sürücülere çeşitli bilgiler verme amacı güder.

YATAY İŞARETLEME

Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili! - Resim : 5

Trafik işaretleri ve anlamları! Ehliyet sınavından geçme garantili! ile ilgili etiketler Trafik trafik işaretleri trafik işaret anlamları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.