Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag'ı tanıyalım (Kopenhag kimdir? Kopenhag nasıl bir takım?)

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda kuralar çekildi. Temsilcimiz Trabzonspor Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşti. Bordo-mavililer ilk karşılaşmasını 16-17 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. Rövanş karşılaşmaları ise 23-24 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak. Peki Trabzonspor'un rakibi Kopenhag nasıl bir takım. Bordo-mavili takımı rakibi Kopenhag kimdir? İşte Kopenhag ile ilgili detaylar...

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Danimarka'nın köklü kulüplerinden Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. İlk maçı 16-17 Ağustos tarihinde deplasmanda, rövanşı 23-24 Ağustos'ta Trabzon'da oynayacak bordo-mavililerin rakibini tanıyalım.

FC Kopenhag, Danimarka'nın önde gelen futbol kulüplerinden birisidir. 1992 yılında Kıta Avrupası'nın en eski futbol kulübü Kjøbenhavns Boldklub ile Boldklubben 1903 kulüplerinin futbol takımlarının birleştirmesiyle kurulan ekip maçlarını Kopenhag'daki 38,065 kişilik Parken Stadı'nda oynamaktadır. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan bir üst tura yükselen ilk Danimarka takımıdır.

BAŞAKŞEHİR'E DE RAKİP OLMUŞTU

2019-20 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İstanbul Başakşehir FK'ı eleyerek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselmişti. COVID-19 nedeniyle Köln şehrinde oynanan tek maçlık çeyrek finalde ise Manchester United FC 1-0 yenilerek elenmişti.

DAHA ÖNCE KARŞI KARŞIYA GELİNMİŞTİ

Trabzonspor ile Kopenhag ilk kez eşleşmiyor. 76-77 sezonunda Danimarka ekibiyle karşılaşan bordo-mavililer, 14 Eylül 1977'de evinde oynadığı ilk maçta Kopenhag'ı 1-0 yenmiş, deplasmanda ise yediği tartışmalı 2 golle Şampiyon Kulüpler Kupası'na veda etmişti.

FC Kopenhag takımı, bu sezon başı kadrosuna, Denis Vavro ve Lukas Lerager takviyelerini yaparken son olarak Ajax'tan Mohamed Daramy'i kiraladı. Diğer taraftan Jens Stage'yi Werder Bremen'e satıp, Andreas Bjelland, Nicolai Jorgensen, Bryan Oviedo ile yollar ayrıldı.

 

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Kopenhag'ı tanıyalım (Kopenhag kimdir? Kopenhag nasıl bir takım?) ile ilgili etiketler Kopenhag Danimarka Süper Lig Trabzpnspor
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.