Trabzonspor 3 puanı 3 golle aldı

Trabzonspor evinde Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup etti. Bordo-Mavililer yeni sezonda galibiyetle tanışırken Benik Afobe performansıyla alkış topladı. Fırtına ilk yarıda coştu, ikinci yarıda duruldu, 3 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor yeni sezonda ilk galibiyetini Yeni Malatyaspor karşısında 3-1'lik sonuçla elde etti. 3. hafta mücadelesinde Sarı-Siyahlılar'ı ağırlayan Fırtına, ilk yarıda bulduğu 3 golle işi bitirdi. İlk hafta evinde Beşiktaş'a 3-1 kaybeden Bordo-Mavililer, geçen hafta da Denizlispor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

Geçen sezon şampiyonluğa oynayan takımın dağılması, yeni transferlerin uyum sorunu hatta yeni teknik direktör Eddie Newton'ın yapabilecekleri tartışılırken, Malatya galibiyeti ilaç gibi geldi. Yeni transferlerden Benik Afobe'nin etkileyici performansı ise gecenin galibiyet kadar sevindiren gelişmesi oldu. Trabzonspor 3 haftada 4 puana ulaşırken, lige istediği başlangıcı yapamayan Doğu Anadolu temsilcisi 1 puanda kaldı. 

Trabzonspor 3 puanı 3 golle aldı

İLK ŞUTU GOL OLDU

Dk. 24 GOL! Lewis Baker'ın kullandığı köşe vuruşunda Hüseyin Türkmen topu kafayla arka direğe aşırdı, boş pozisyondaki Benik Afobe golünü attı. Bordo-Mavililer'in kaleyi bulan ilk şutu gol oldu. Fırtına'nın satın alma opsiyonuyla İngiliz ekibi Stoke City'den kiradığı Kongolu golcü, iç sahadaki ilk maçında ve ilk şutunda gol sevinci yaşadı.

Dk. 33 GOL! Serkan'ın savunma arkasına kestiği etkili ortayı güzel kontrol eden Baker, boş durumdaki Afobe'yi gördü, Kongolu golcü klas bir bitiricilikle farkı ikiye çıkardı: 2-0. İki isabetli şut, iki gol!

3 - Benik Afobe, Trabzonspor formasıyla Süper Lig tarihinde gol atan üçüncü İngiliz oyuncu oldu (Daniel Sturridge ve Kevin Campbell ile birlikte). OptaCan

Dk. 40 Christian Cueva zarif bilek hareketleriyle sıfıra indi, Adem Büyük'e al da at dercesine bir pas verdi ve tecrübeli golcü de topu ağlara gönderdi. Ancak, VAR pozisyondan önce bir faul tespit etti. Monitörden inceleyen hakem Özgür Yankaya, Malatya'nın golünü iptal etti. Golün iptali 3 dakika sürdü! 

Dk. 45+3 GOL! Baker'ın getirdiği top Nwakaeme'yle buluştu, Nijeryalı kendi şutunu yarattı ve ceza sahasına girerken sert vurdu Malatya kalecisini avladı: 3-0. Trabzonspor'un ilk 3 haftada 9 şutla kaleye en çok şut çeken oyuncusu konumundaki Nwakaeme, ilk isabetli şutunda gol sevinci yaşadı.

İLK YARI BORDO MAVİLİ'LERİN 3-0 ÜSTÜNLÜĞÜYLE TAMAMLANDI

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2. yarıya 3 değişiklikle başladı. Bu hamleleriyle Fırtına'yı biraz olsun dindiren konuk ekip aradığı golü geç de olsa bulabildi.

Dk. 76 Adem Büyük ceza sahasında yerde kaldı, Özgür Yankaya tereddütsüz penaltı düdüğünü çaldı. 

Dk. 78 GOL Adem Büyük beyaz noktadaki topun başına geçti ve Uğurcan Çakır'ı ters köşeye yatırdı: 3-1.

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, ligde son oynanan Yukatel Denizlispor maçına göre Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11’de 2 değişikliğe gitti. Newton, savunmada Abdurrahim’in yerine sakatlıktan dönen Marlon’a, orta sahada ise Campi’nin yerine kart cezasını tamamlayan Flavio’ya görev verdi. Sakatlıkları bulunan Trondsen, Kamil Ahmet ile Ekuban’ın yanı sıra yeni transfer Diabate, ayrıca Pereira, Hosseini, Arda Akbulut, Guilherme ve Salih kadroda yer almadı.

MARLON'DAN SİFTAH

Trabzonspor’da sezon öncesi Samsunspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan ve ardından Süper Lig’de oynanan iki maçta forma giyemeyen yeni transferlerden sol bek Marlon, Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla ilk kez resmi bir maçta bordo-mavili forma ile sahaya çıktı.

Trabzonspor’da son olarak geçen sezonda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda yer alan ve bu sezon sakatlığı nedeniyle ilk iki haftada forma giyemeyen Yusuf Sarı, Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla takıma döndü. Tedavisi tamamlanan genç oyuncu, Yeni Malatyaspor karşılaşmasının 21 kişilik kadrosunda kendine yer buldu.

HOSSEINI VE GUILHERME KULÜP BAKIYOR

Trabzonspor’da kadroda düşünülmeyen savunma oyuncusu Hosseini ile hücum oyuncusu Guilherme kendisine kulüp bakıyor. Yeni Malatyaspor maçı kadrosuna da alınmayan iki oyuncudan yönetimin kendilerine kulüp bulmalarını istediği öğrenildi.

Trabzonspor 3 puanı 3 golle aldı ile ilgili etiketler Trabzonspor Yeni Malatyaspor Süper Lig Benik Afobe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.