Trabzonspor ve Fenerbahçe 129. kez rakip olacak!

Süper Lig'in 24. haftasında yarın oynanacak maçta Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk edecek. Söz konusu karşılaşmayla birlikte iki takım toplamda 129. kez rakip olacak. Yapılan 128 karşılaşmada Fenerbahçe 49, Trabzonspor ise 41 defa kazanan oldu. 38 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Süper Lig'in 27. haftasında yarın, Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda  1974' yılında yapılan ve beraberlikle sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 47 yılı aşkın rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 95 lig, 14 Türkiye Kupası, 9 özel, 4'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere toplam 128 maçtan 49'nu kazandı. Bordo-mavili takım ise 41 galibiyet elde etti. Taraflar 38 karşılaşmada da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin 162 golüne, Trabzonspor 142 golle yanıt verdi.

95 KARŞILAŞMADA FENERBAHÇE ÜSTÜN

Trabzonspor ile Fenerbahçe, lig tarihinde 95 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde Fenerbahçe 38, Trabzonspor 24 galibiyet aldı. 33 karşılaşmada da kazanan çıkmadı. Sarı-lacivertlilerin 126 golüne, Trabzonspor 96 golle cevap verdi.

Sezon başında iki takım arasında İstanbul'da oynanan maçı Fenerbahçe 3-1 kazanmıştı.

İki takım arasında Trabzon’da yapılan maçlarda bordo-mavililerin üstünlüğü bulunuyor. Trabzon'daki resmi ve özel 53 müsabakada Trabzonspor 23, Fenerbahçe 17 defa kazandı. 13 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu mücadelelerde Trabzonspor 62, Fenerbahçe ise 57 gol attı.

SON 4 MAÇTA FENERBAHÇE'NİN GALİBİYETİ YOK

Bordo-mavililer ile sarı-lacivertlilerin Trabzon’da oynadığı son 4 maçta Fenerbahçe’nin galibiyeti bulunmuyor. Trabzon’da 3’ü lig ve 1’i Türkiye Kupası olmak üzere yapılan son 4 karşılaşmanın 3’ünü Trabzonspor kazandı, 1 mücadele ise berabere bitti. Bu maçlarda Trabzonspor’un 7 golüne, Fenerbahçe 4 golle karşılık verdi.

Sarı-lacivertli ekip, Trabzon'da son galibiyetini 26 Aralık 2016’da 3-0’lık skorla elde etti.

 

Trabzonspor ve Fenerbahçe 129. kez rakip olacak! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Trabzonspor Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.