Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf konuk ekip

Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. 7 maçlık müthiş bir galibiyet serisi yakalayan Trabzonspor, sıkıntılı bir süreç geçiren ezeli rakibi karşısında seriyi 8 maça çıkarmak istiyordu ancak partiyi Pelkas mahvetti! Kritik maçta 3 puanı hanesine yazdıran Fenerbahçe, ihtiyacı olan morali Trabzon'da buldu.

Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor'a konuk olan Fenerbahçe, ezeli rakibini deplasmanda 0-1 mağlup ederek kanamayı durdurdu. Sarı-Lacivertliler'e Trabzon'da 3 puanı getiren golü 76. dakikada Dimitris Pelkas attı.

Bu sezon evinde 5 maç kaybettiği için çok eleştirilen Fenerbahçe, üst üste gelen Galatasaray ve Göztepe mağlubiyetlerinin ardından zirveden inmişti. Teknik direktör Erol Bulut'un geleceği tartışılır hale gelen Sarı-Lacivertliler, 7 maçlık galibiyet serisi yakalayan, 4 maçtır gol yemeyen ve 10 maçtır yenilmeyen ezeli rakibine konuk oldu.

Kazanmaktan başka çaresi olmayan Sarı-Lacivertliler, 3 puanı tek golle aldı. Puanını 54 yapan Kanarya, yarışı liderin 3 puan gerisinde sürdürüyor. Bu sezon deplasman performansıyla alkış alan Erol Bulut'un takımı, rakip sahada oynadığı 13 maçın 10'unu kazanırken sadece 1 kez mağlup oldu.

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf konuk ekip

Dk. 24 TEHLİKE! Maçtaki ilk gol tehlikesi Trabzonspor kalesinde yaşandı. Dimitris Pelkas'ın şutunu kaleci Uğurcan Çakır çıkardı. Dönen topta Mesut Özil'den Szalai'ye nefis bir servis geldi, Macar futbolcunun gole giden topunda son anda savunma araya girdi.

Dk. 30 UĞURCAN! Sol bek oynayan Szalai harika kesti, Thiam'ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda Uğurcan Çakır %99'luk golü çıkardı.

Dk. 54 YİNE UĞURCAN! Ön direk organizasyonunda Gökhan Gönül'ün kafa vuruşuyla gole yaklaşan Fenerbahçe yine Uğurcan Çakır'a takıldı. Milli kaleci kalesine gelen son 17 şutun 17'sini de kurtardı.

Dk. 56 MERT HAKAN CEZALI Maça sarı kart ceza sınırında çıkan Mert Hakan Yandaş, 56'da gördüğü sarı kartla Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü. 72'de sarı kart gören Serdar Aziz de cezalı...

Dk. 66 Mesut Özil yerini Mbwana Samatta'ya bıraktı... Erol Bulut galibiyet istiyor.

DK. 76 GOL! Orta sahada topla buluşan Dimitris Pelkas yay üzerine kadar topu sürdü, köşeye vurdu gol oldu.... Yunan yıldızdan muazzam bir gol: 0-1. Bordo-Mavililer'in 4 maçlık gol yememe serisi sona erdi.

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf konuk ekip - Resim : 2

TRABZONSPOR: Uğurcan, Serkan, Vitor Hugo, Edgar, Marlon, Berat, Flavio, Ekuban, Bakasetas, Nwakaeme, Djaniny

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Serdar, Tisserand, Atilla Szalai, Mert Hakan Yandaş, Sosa, Pelkas, Osayi, Mesut Özil, Mame Thiam.

Süper Lig'de son 7 maçını kazanarak son 17 sezondaki en iyi galibiyet serisini elde eden Trabzonspor, Fenerbahçe'yi yenerek iyi gidişatını sürdürmek istiyordu ancak başaramadı. Bordo-Mavililer bu sezon evinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'yi yenseydi ligde galibiyet serisini 8'e çıkartarak 2003-2004 sezonundaki 11 maçlık seriye bir adım daha yaklaşacaktı.

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde gülen taraf konuk ekip ile ilgili etiketler Trabzonspor Fenerbahçe Erol Bulut Abdullah Avcı Uğurcan Çakır Dimitris Pelkas
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.