Trabzonspor'dan Çaykur Rizespor derbisinde müthiş geri dönüş

Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor kozlarını paylaştı. Karadeniz derbisinde ilk yarıyı 0-1 geride tamamlayan Bordo-Mavililer, 2. yarıda hem futbol olarak hem de skor olarak geri döndü ve maçı 2-1 kazandı. Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'a penaltılarla elenen Abdullah Avcı, kredisini arttırdı.

Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor kozlarını paylaştı. Trabzon'da oynanan Karadeniz derbisinde Bordo-Mavililer, ilk yarısını 0-1 geride tamamladığı 90 dakikadan 2-1 galip ayrıldı.

Konuk ekip 36'da Milan Skoda'nın penaltıdan attığı golle öne geçti. Trabzonspor 56'da Caleb Ekuban'ın penaltı golüyle skoru eşitledi. 3 puanı getiren gol 65'te Djaniny Tavares'ten geldi. Marlon'un ilk asistini yaptığı maçta Tavares de ilk gol sevincini yaşadı.

Abdullah Avcı yönetiminde yeni bir başlangıç yapan, 4 maçta 8 puan toplayan ama oynadığı futbolla eleştiri almaya devam eden Trabzonspor, ezeli rakibi Çaykur Rizespor'u geriden gelip mağlup ederek 5 maçta 11, 13 haftada 17 puana yükseldi. Stjepan Tomas'ın takımı ise son 4 maçının 3'ünü kaybederek 15 puanda kaldı.

Trabzonspor 14. haftada Hatayspor'a konuk olurken, Çaykur Rizespor ise Antalyaspor'u ağırlayacak.

Ali Şansalan'ın yönettiği maçta 11'ler şöyle:

TRABZONSPOR: Uğurcan, Serkan, Edgar, Hugo, Marlon, A. Parmak, Flavio, Baker, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Onur, Emir, Meriah, Melnjak, Doğan, Donsah, Michalak, Fernando, Boldrin, Skoda

Trabzonspor'dan Çaykur Rizespor derbisinde müthiş geri dönüş

Dk. 26 DİREK! Trabzonspor gole çok yaklaştı! Anthony Nwakaeme ceza sahası içinde rakiplerinden sıyrılıp yerden köşeye klas bir vuruş yaptı. Direğe çarpan top oyun alanı dışına çıktı!

Dk. 36 GOL! Ceza alanı içinde topu alan Michalak son çizgiye inmek isterken Marlon'un müdahalesiyle yerde kaldı. 33. dakikada hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Milan Skoda, Çaykur Rizespor'u 0-1 öne geçirdi. Bordo-Mavililer'in milli kalecisi penaltıyı kurtarmaya çok yaklaşmıştı. Çek forvet bu sezon 3. golünü attı.

Dk. 37 ÇİZGİDEN ÇIKTI Trabzonspor hemen karşılık vermek istedi. Djaniny'nin vuruşunda kaleciyi geçip kaleye doğru süzülen topu Emir Dilaver çıkardı.

Dk. 50 DİREK! Çaykur Rizespor 2. gole çok yaklaştı. Milan Skoda ceza sahasına gönderilen topa bekletmeden vurdu, top yan direkten oyun alanına geri döndü.

Dk. 53 GOL! 52. dakikada ceza sahası içinde Caleb Ekuban'a yapılan harekete penaltı kararı çıktı. Ganalı forvet topun başına geçti skoru eşitleyen golü attı: 1-1. Maç 53'te yeniden başlıyor!

Dk. 65 GOL! Trabzonspro öne geçti. Sol bek Marlon ortaladı, Djaniny Tavares ceza sahasında topla buluştu, kaleci Gökhan Akkan'a şık bir çalım atıp topu boş ağlara gönderdi: 2-1. Marlon'un ilk asisti, Djaniny'nin ilk golü...

Trabzonspor'dan Çaykur Rizespor derbisinde müthiş geri dönüş - Resim : 2

MAÇTAN NOTLAR

Çaykur Rizespor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta ligde Kayserispor ile oynadığı maçın ilk 11'ine göre 4 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, savunmanın sağında Pereira'nın yerine Serkan Asan'a, orta sahada Abdülkadir Ömür'ün yokluğunda Flavio'ya, hücum hattında Bilal Başacıkoğlu'nun yerine Nwakaeme'ye, Diabate’nin yerine de Djaniny'e görev verdi.

Sakatlıkları bulunan Pereira, Afobe ve hasta olan Abdülkadir Ömür, bireysel çalışmalar yapacağı açıklanan Bilal Başacıkoğlu, Diabete ve Plaza kadroda yer almayan isimler oldu.

Djaniny ve Nwakaeme 3 maç sonra

Trabzonspor'da son olarak ligin 10. haftasındaki Ankaragücü maçında forma giyen oyuncuları Djaniny ve Nwakaeme, sakatlıklarının ardından 3 maç sonra forma giydi

Sivasspor, Kayserispor ile kupadaki Adana Demirspor karşılaşmalarında forma giyemeyen oyuncular, Çaykur Rizespor müsabakasına ilk 11'de başladı.

Futbolculardan protesto

İki takım futbolcuları, yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle protestoda bulundu. Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF 1. Lig Kulüpler Birliğinin aldığı ortak karar gereği müsabakanın başlangıç düdüğünün ardından, iki takım oyuncuları olduğu yerde bekleyerek yayıncı kuruluşu protesto etti.

Trabzonspor'dan Çaykur Rizespor derbisinde müthiş geri dönüş - Resim : 3

Trabzonspor'dan Çaykur Rizespor derbisinde müthiş geri dönüş ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Stjepan Tomas Çaykur Rizespor Djaniny Semedo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.