Trabzonspor'da altyapıdan 2 genç daha çıktı

Son yıllarda A takımda şans verdiği ve yurt dışına gönderdiği isimlerle Avrupa takımlarının da dikkatlerini çeken, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır gibi yıldız isimleri transfer gündeminde yer alan Trabzonspor, iki genç ismini daha A takıma çıkardı: Emircan Birinci ve Taha Cevahiroğlu.

Trabzon şehrini sık sık verimli bir futbol ovasına benzeten teknik direktör Abdullah Avcı, bugün altyapıdan 2 ismi daha A Takım'a çıkardı. Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını sürdüren Bordo-Mavililer'de 19 yaşındaki sol kanat oyuncusu Emircan Birinci ile 18 yaşındaki sağ bek Taha Cevahiroğlu, A takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. 

Taha Cevahiroğlu U19 Milli Takımı'nın 28 Şubat-04 Mart tarihlerinde TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı kampa da davet edilmişti. Karadeniz ekibi, U19 Milli Takımı'na Kağan Moradaoğlu, Taha Erdem Cevahiroğlu, Hakan Yeşil ve Hekimoğlu Trabzon'da kiralık olarak forma giyen Salih Kavrazlı ile birlikte toplam 4 genç isimle en çok oyuncu gönderen takım oldu. 

Bordo-Mavili takımda alt yapıdan yetişip bu sezon kadroda yer alan 14 futbolcu bulunuyor: Uğurcan Çakır (23), Arda Akbulut (20), Hakan Aydın (18), Hüseyin Türkmen (23), Atakan Gündüz (20), Ahmetcan Kaplan (18), Faruk Can Genç (21), Serkan Asan (21), Hakan Yeşil (19), Abdülkadir Parmak (26), Abdülkadir Ömür (21), Süleyman Cebeci (18), Safa Kınalı (21).

Geçen hafta 3 kalecisi birden koronavirüse yakalanan Trabzonspor, Medipol Başakşehir maçına genç takımdan Kağan Moradaoğlu ile çıkmıştı. Lise son sınıf öğrencisi Kaan, 1-0 kazandıkları maçta 90+3'te yaptığı kritik kurtarışla galibiyette önemli rol oynamıştı.

DERBİYE 10 EKSİKLE HAZIRLANIYOR

Uzun süre sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür ile Trondsen’in yanı sıra Brezilyalı stoper Vitor Hugo, dinlendirildiği için antrenmanda yer almadı. Koronavirüs süreçleri devam eden kaleciler Uğurcan ile Erce'nin yanı sıra Baker, Hosseini ve Marlon da antrenmanda yer almadı. Yusuf ile Faruk Can ise takımdan ayrı çalıştı.

Trabzonspor'da altyapıdan 2 genç daha çıktı ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Emircan Birinci Taha Cevahiroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.