Trabzonspor Alexander Sörloth'un peşini bırakmıyor, gözler Leipzig'in hocasında...

Yeni sezonda iddialı bir takım kurarak şampiyonluğu son ana kadar kovalamayı hedefleyen Trabzonspor, Marek Hamsik, Gervinho, Peres ve Koita gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Sol bek ve forvet arayışlarını sürdüren Karadeniz ekibi eski golcüs Sörltoh'un durumunu ise yakından takip ediyor.

2019-20 sezonunda kiralık olarak Trabzonspor forması giyen ve Süper Lig'de çıktığı 34 maçta 24 gol-9 asistlik bir performans sergileyerek gol kralı olan Norveçli santrfor Alexander Sörloth, Bordo-Mavililer'in gündeminden düşmüyor. Bundesliga'da iyi bir sezon geçiremeyen Sörloth için bordo-mavili kulüp, Leipzig ekibinin kararı sonrası nabız yoklayacak.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı ve izleme komitesinin birlikte yürüttüğü transfer döneminde alternatifli veri üzerinden gitti. Forvet hattı için Sörloth ismini sıcak tutan bordo-mavililer, Bundesliga ekibinin önümüzdeki günlerde oyuncu için vereceği kararı bekliyor.

 YENİ TEKNİK DİREKTÖR KARAR VERECEK

Alexander Sörloth'u RB Leipzig'e transfer eden teknik direktör Julian Nagelsmann'ın Bayern Münih'in başına geçmişti. 25 yaşındaki golcünün geleceğiyle ilgili kararı Leipzig'in yeni hocası Jesse Marsch'in verecek. Aynı şirketin sahibi olduğu RB Leipzig ile RB Salzburg'un eski hocası olan Amerikalı Marsch, Sörlhot'un antrenmanlardaki performansının yanı sıra oyuncuyla birebir yapacağı görüşmede Norveçli oyuncunun geleceğini belirleyecek.

Bundesliga'yı 2. sırada tamamlayan Leipzig, Portekizli santrfor Andre Silva için Eintracht Frankfurt'a 23 milyon euro bonservis ödemişti.

4-4-2 çift 6'lı sistemini tercih ettiği bilinen ABD'li çalıştırıcı iki forvet oyuncusundan birini rakip ceza sahasına bırakırken diğerini ise serbest bırakmayı tercip ediyor. Kendi oyun sisteminde santrforların duruşuna büyük bir önem veren Marsch, Norveçli oyuncuyu yakından görerek kararını Leipzig yönetimine iletecek.

Trabzonspor Alexander Sörloth'un peşini bırakmıyor, gözler Leipzig'in hocasında...

Bundesliga ekibinin kararı sonrası Trabzonspor ise Sörloth için bir yol haritası belirleyecek. Alman kulübü Sörloth'un, takımdan ayrılmasına onay vermesi halinde listenin ilk sırasında ise Trabzonspor yer alıyor. Leipzig kulübü oyuncu için isteyeceği rakamı ilk olarak bordo-mavili kulübe iletmek zorunda çünkü geçtiğimiz sezon yapılan anlaşmaya Karadeniz ekibi madde koydurmuştu.

AVCI, "BUYURSUN GELSİN" DEMİŞTİ 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın 'buyursun gelsin' dediği oyuncunun durumunu da bordo-mavili taraftarlar yakından takip ediyor. Sörltoh hakkında çıkan haberlere büyük ilgi gösteren taraftarlar oyuncudan gelecek olumlu haberleri beklerken, söz konusu transferin gerçekleşmesi halinde kulüp mali anlamda bütün imkanlarını zorlamak zorunda kalacak.

Yıllık 4. 5 milyon Euro gibi bir rakam kazanan oyuncunun maliyeti bugünkü kur üzerinden hesaplandığında sadece maaşı 47 Milyon TL buluyor. Leipzig kulübünün para talep edip-etmeyeceği ise netlik kazanmış değil. Norveçli oyuncu ile iyi ilişkileri bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun ise Leipzig kulübünün kararı sonrası maddi anlamda oyuncuyu ikna çalışmalarını hızlandıracak. (İHA & SuperHaber)

Trabzonspor Alexander Sörloth'un peşini bırakmıyor, gözler Leipzig'in hocasında... ile ilgili etiketler Trabzonspor Alexander Sörloth Abdullah Avcı Bundesliga leipzig
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.