Trabzonspor, Abdullah Avcı ile deplasmanda yenilmezlik rekoru kırdı

Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Konyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde deplasmanda yenilmezlik serisini sürdürerek bu alanda rekor kırdı.

En son dış saha yenilgisini geçen sezon 6. haftada İstanbul'da oynanan Fenerbahçe maçında 3-1'lik sonuçla alan Trabzonspor 25 Ekim 2020'den sonra 333 gündür dış sahada kaybetmedi.

Bordo-mavililer, 21 deplasman maçında 11 galibiyet, 10 beraberlik alarak 1981-82 ve 1982-83 sezonlarını kapsayan 20 maçlık deplasman yenilmezliği rekorunu kırdı.

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde hiç dış saha maçında mağlup olmadı. Karadeniz ekibi, Avcı yönetimindeki 20 deplasman maçında 11 galibiyet, 9 beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi.

En son teknik direktör Avcı'nın görev yaptığı geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 18 lig maçını kaybetmedi.

Abdullah Avcı yönetiminde Karadeniz ekibi, son 18 maçında 8 galibiyet, 10 beraberlik elde etti.

 

"İYİ FİLMDEN KÖTÜ FİLME DÖNDÜ"

Abdullah Avcı, 2-2 biten Konyaspor maçının basın toplantısında şunları söyledi:

"Oyun tamamen istediğimiz gibi senaryo ile başladı. Bir film senaryosu. Olumlu bu kadar başlar. 1'inci dakikada gol 1-0. 2. golü kaçırdık. 5.dakikadan sonra oyunun tamamen kırmızı karttın olduğu, oyun senaryosunun iyi filmden kötü filme döndüğü oyuna geldik. Ondan sonrası Konyaspor iyi bir takım, sayısal olarak kenarlardan fazla gelmeye başladılar. Özellikle en büyük güçlü tarafları kenar ortalardı."

"49'a yakın uzaktan da dahil ortalar yaptılar. Kenar ortaları en iyi karşılayan stoperimde oyunda olmayınca bu sefer Uğurcan devreye girdi. Çok top kayıpları yaptık. Konyaspor bu anlamda bize üstünlük sağladı. Devrede bir oyuncu değişikliği yaptık ve oyun değişikliği yaptık. Ama ikinci yarının başlangıcı itibariyle tekrar gol yedik. Bundan sonraki senaryonun hayatımızda bazen oyunlar zordur ve kararlar vermek kolay değildir."

"Oyunda kafamızın ekip olarak gidip geldiği süreci yaşadık. Sonra da bir takım oyun ve oyuncu değişikliği yaptık. Ondan sonra topa sahip olma durumu oluştu ve pozisyonlara girmeye başladık. 2-1 sonra oldu. Sonrası da 2-2'yi yakaladık. Ondan sonra oyun dengeli ve üçüncü golü net kaçırdığımız bir pozisyon var. Her iki tarafa giden zaman zaman Uğurcan'ın devreye girdiği, zaman zaman bizim kaçırdığımız pozisyonlar oldu."

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile deplasmanda yenilmezlik rekoru kırdı ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Uğurcan Çakır Konyaspor
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.