Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta?

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kaldı. Dua ve ibadetle dolu ayda oruç tutarak borcunu ödemek isteyenler sahur ve iftar saatlerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, illere göre imsakiye saatlerini duyurdu. İşte Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? Merak edilen detaylar haberimizde...

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde illerin imsakiye saatlerini duyurdu. Dua ve ibadetle dolu ayda oruç tutarak borcunu ödemek isteyenler sahur ve iftar saatlerini araştırıyor. İşte Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? Merak edilen detaylar haberimizde...

İFTARDA HANGİ DUALAR OKUNUR?

-Allah'ım senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım. Ey, bağışlaması bol Rabb'im, beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini, yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.

-Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

Bismillahi vel hamdü lillahi, Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ni hamdike tekabbel mini, inneke entes semiul alim.

Allahım! Senin senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla oruçumu açtım. Ancak sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tespih ederim. Allahım benden kabul buyur. Çünkü sen işiten ve bilensin.

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta?

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? - Resim : 2

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? - Resim : 3

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? - Resim : 4

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? - Resim : 5

İFTAR DUASI

Hazreti Muhammed iftarını açarken şu duayı okurdu;

-“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.”

TÜRKÇE MANASI : (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)

Peygamberimizin orucunu açtıktan sonra da şöyle derdi; “Susuzluk gitti, damarlar ısındı, inşallah Tealaya sevap kesinleşti.”

İslam alimlerinden Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu ise iftar vakti şöyle dua ederdi: “Allah’ım, bütün kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla.”

ORUÇ İÇİN NASIL VE NE ZAMAN NİYET EDİLİR?

Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç doğru kabul edilmez. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek gerekmektedir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Trabzon iftar vakti ve sahur saatleri 2020! Trabzon imsakiye 2020! Trabzon'da ilk sahur saat kaçta? ile ilgili etiketler Trabzon Ramazan iftar sahur 2020 trabzon iftar saatleri 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.