Toz fırtınası yurdun batısını vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen son verilere göre Ağrı, Iğdır, Hakkari ve Kars çevreleri sağanak yağış etkisi altına girecek. Yurdun batı kısmında ise Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son değerlendirmelerini yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kars, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI DEVAM EDİYOR

Ülkenin batı kesimleri için ise Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Yapılan tahminlerde toz taşınımının gün boy beklendiği de dikkatlerden kaçmadı. Özellikle bu bölgede vatandaşlar için ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Toz fırtınası yurdun batısını vuracak

HAVA MEVSİM NORMALLERİNDE OLACAK

Yurt genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı. Havanın, kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Toz fırtınası yurdun batısını vuracak - Resim : 2

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Marmara ile Kıyı Ege'de güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Toz fırtınası yurdun batısını vuracak - Resim : 3

 
Toz fırtınası yurdun batısını vuracak ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış toz taşınımı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.