Toyota, savaş sebebiyle Rusya’daki otomobil fabrikasını kapatma kararı aldı

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’daki otomobil fabrikasını kapatma kararı aldı. Yılda 100 bin otomobil üretme kapasitesi bulunan ve Rusya’nın St. Petersburg kentinde bulunan fabrika savaş sonrası üretime geçici olarak ara vermişti. İşte detaylar…

Toyota, Rusya’daki Camry ve RAV4 modellerini ürettiği otomobil fabrikasını kapatma kararı aldı. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şirketin St. Petersburg'daki fabrikasının kapılarının kapatılacağı belirtildi.

Toyota, savaş sebebiyle Rusya’daki otomobil fabrikasını kapatma kararı aldı

Bakanlık, Toyota'nın tüm sosyal yükümlülüklerin yerine getirilmesinin yanı sıra personele önemli ek ödemeler yapılmasını sağlayacağını, Toyota ve Lexus otomobillerinin satış sonrası hizmetlerini sürdüreceğini ve bayi ağını koruyacağını söyledi.

Rusya'daki birçok fabrika, Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya silahlı kuvvetler göndermesinin ardından, parça kıtlığı ve Batının yaptırımları nedeniyle üretimi askıya aldı ve işçileri izne çıkardı.

General Motors (GM), Daimler, BMW, Hyundai, Toyota, Volkswagen, Volvo, Porsche, Bentley Ukrayna'daki savaşın ilk günlerinde Rusya'daki araç satışlarını durdurma kararı almışlardı.

Toyota'nın Fransız rakibi Renault ise, Rusya’daki tüm varlıklarını Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalamıştı. Renault, yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı almıştı.

 

Toyota, savaş sebebiyle Rusya’daki otomobil fabrikasını kapatma kararı aldı ile ilgili etiketler Toyota Otomobil Rusya otomobil üretim Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.